, ,

Η Ντόρα Μπακογιάννη μαρτυρά τη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών {ΒΙΝΤΕΟ}..


Τα κόμματα έκρυβαν την αλήθεια από τον λαό.. φοβούμενα μη χάσουν πολιτικά. Αυτό στην ουσία μαρτύρησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.. και έτσι επιβεβαιώνει και την άποψη των Μασαλιών σε σχέση με τη στάση της ΝΔ στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ουδέποτε δεν βγήκε όλες αυτές τις ημέρες από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη η θέση του κόμματος απέναντι στο όνομα. Αναφέρθηκε εκατοντάδες φορές ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη γλώσσα και την εθνότητα.. άσχετα αν ακόμα και αυτές οι αναφορές δεν στοιχειοθετούνται επαρκώς.. εντούτοις ποτέ δεν ομολόγησε τη θέση για το όνομα.

Γιατί; Για δυο λόγους. Καταρχάς διότι η ΝΔ έχει διπλή θέση για το όνομα. Σαμαράς, Άδωνης, Βορίδης και κάποιοι άλλοι.. μάλλον δεν θέλουν να δώσουν το όνομα.. άσχετα αν στο παρελθόν από τις θέσεις που κατείχαν.. το είχαν δεχτεί ηθελημένα ή άθελα. Οι υπόλοιποι.. Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί.. είναι μάλλον υπέρ στη σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία μέσα. Τέλος.. η ΝΔ κατεβαίνει στην κάλπη με τη συσπείρωση να είναι στο ανώτερο επίπεδο. Δεν θέλει άρα να στείλει δικούς της ψηφοφόρους προς τα δεξιά.. επομένως και δεν πρέπει να δώσει δικαιώματα.

Λειτουργώντας με το «η σιωπή είναι χρυσός».. η ΝΔ νίπτει τα χέρια της ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος.. και ανακουφίζεται μάλιστα καθώς μετά τις Πρέσπες κλείνει ένας κύκλος διεθνών πιέσεων στην Ελλάδα για το ονοματολογικό. Αν η ΝΔ ανοιχτά ομολογούσε ότι συμφωνεί με το «Βόρεια Μακεδονία» αλλά δεν συμφωνεί με τη γλώσσα και την ιθαγένεια.. και όχι εθνότητα φυσικά καθώς η εθνότητα δεν αποτελεί παράγωγο συμφωνίας αλλά παράγωγο ιστορίας και κοινών πολιτισμικών στοιχείων… τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα την έχριζε ως συμμέτοχο στη συμφωνία. Συνεπώς η εκλογική χασούρα της ΝΔ θα ήτο μεγαλύτερη από του ΣΥΡΙΖΑ.. μιας και από ένα δεξιόστροφο κόμμα, οι απαιτήσεις περί εθνικών και πατριωτικών θεμάτων είναι μεγαλύτερες από το εκλογικό τους πελατολόγιο..

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε την αλήθεια στον Αλέξη Παπαχελά.. αλήθεια που πονά τους Έλληνες.. αλλά και που είναι απαραίτητη για τον ιστορικό του μέλλοντος όπως και για τις επόμενες γενιές. Φτάσαμε σ’ αυτήν την αλήθεια μέσα από λάθη.. από υποχωρήσεις και από προδοσίες. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι η μάχη δεν είχε χαθεί και θα μπορούσε να αναστραφεί. Αρκεί βέβαια να υπήρχε στο κοινοβούλιο το κόμμα και οι ηγέτες οι οποίοι θα συσπείρωναν όλον τον λαό.. δεξιούς κι αριστερούς.. τους πατριώτες που στο 70 με 80% του όλου πληθυσμού.. δεν θέλουν η Μακεδονία να βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Στο τέλος θα δείτε το βίντεο.. το απόσπασμα της μαρτυρίας Μπακογιάννη. Κλείνοντας να πούμε ότι αυτό που μας πείραξε περισσότερο.. είναι ότι δεν ρωτήθηκαν οι Έλληνες για τη συμφωνία. Δεν έγινε το δημοψήφισμα γιατί ενδεχομένως φοβήθηκαν το αποτέλεσμα.. το οποίο ειρήσθω εν παρόδω θα ήταν δεσμευτικό και για επόμενες κυβερνήσεις.

Οι Έλληνες είμαστε πολύ καλοί. Υπομείναμε την οικονομική κρίση και τη δημοσιονομική προσαρμογή έχοντας ως αρχή την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και τη δημοκρατική συναίσθηση. Δεν αφήσαμε την ακροδεξιά να καταστεί μεγάλη πολιτική δύναμη στη χώρα – άλλοι λαοί την άφησαν για ασήμαντες αιτίες.. Ανοίξαμε την αγκαλιά μας σε πρόσφυγες και μετανάστες την ώρα που αισθανόμασταν προδομένοι από την πλούσια Ευρώπη.. και αφημένοι στο έλεος των μνημονίων. Ε.. σ’ αυτό το ζήτημα δεν κάνουμε πίσω. Δεν δεχόμαστε τον σφετερισμό της ιστορίας μας.. κάτω από την κάπα μιας συμφωνίας που δήθεν λύνει τις αλυτρωτικές διαφορές. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Δείτε το βίντεο..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab