, , ,

Ξεστολίστε επιτέλους.. έλεος!


Περί ταύτισης οράματος ο λόγος.. και συγκεκριμένα μιλάμε για τα οράματα αυτοδιοικητικών προσώπων τα οποία ταυτίζονται με τα οράματα του Χρήστου Παγώνη.. του Χρήστου Παγώνη βεβαίως βεβαίως. Φαίνεται πως αυτή η ταύτιση δεν αρέσει σε κάποιους.. και μάλλον δεν αρέσει ούτε όπως διαμορφώνεται και η συγκρότηση… του συνδυασμού.. του Χρήστου Παγώνη βεβαίως βεβαίως..

Ενδεχομένως να υπάρχει εδώ και ένας ερεθισμός στις λέξεις που καταλήγουν σε «ση»… όπως λόγου χάρη η διακόσμηση. {ταύτιση – συγκρότηση – διακόσμηση}. Γι αυτό άλλωστε και δεν το έχουν.. δεν είναι η πολιτική τους σκέψη και φιλοσοφία τόσο προχωρημένη όσο και η ηλικία τους. Συνέπεια αυτού του χάους.. ότι ορισμένοι δεν έχουν καν ξεστολίσει! Αλλά εδώ δεν μπορούν να δουν τα προφανή.. τη διακόσμηση του οίκου τους.. θα αντιληφθούν την ταύτιση των οραμάτων;

Κύκλοι του δημάρχου ενοχλούνται με τον σχολιασμό και την κριτική στα πρόσωπα του συνδυασμού του για τις ερχόμενες εκλογές.. Θεωρούν ότι υπάρχουν απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες εκφράζονται υπό το πρίσμα όχι της αντικειμενικής καταγραφής και αιτιολόγησης.. αλλά οδηγούνται από συμφέροντα, αλισβερίσια και γεροντοκωλύματα.. Το ζήτημα πάντως που προκύπτει.. είναι το γιατί δίνουν τόσο σημασία και ασχολούνται με αυτές τις κριτικές..

Αυτό θα χαρακτηρίζαμε στα Μασάλια και ως το μεγάλο πρόβλημα των αιρετών. Κοιτούν και προσέχουν το τι λένε και το τι γράφουν γι αυτούς.. και δεν φροντίζουν να κερδίσουν τους δημότες με το έργο τους. Ιδίως η παράταξη του δημάρχου.. και όσοι θα προσχωρήσουν λόγω ταύτισης οράματος.. θα πρέπει στο διάστημα μέχρι τις εκλογές να προτάσσουν έργο 5ετίας.. και όραμα επόμενης. Σ’ αυτά θα κριθούν.. και από τους δημότες φυσικά.. Τώρα.. το τι λέει ο ένας και ο άλλος.. είναι για εσωτερική παραπολιτική κατανάλωση.. και κακώς πέφτουν στη φάκα οι αιρετοί.

Στα Μασάλια συνοπτικά θα θυμίσουμε ότι ασκήσαμε εντονότατη κριτική στον δήμαρχο για το Δάρινγκ και διαχωρίσαμε τη θέση μας από τα θαλασσινά καρναβάλια και στη θέση τους θα θέλαμε Χριστουγεννιάτικες ατραξιόν σε ένα διαμορφωμένο δημοτικό Δάρινγκ.. Από την άλλη είπαμε και τα μεγάλα μπράβο για τη δημοτική αγορά και για την τεχνόπολη του Ευρίπου. Δεν μας άρεσαν το πώς διεξάγονταν τα δημοτικά συμβούλια.. ενώ παράλληλα έχουμε και μια ανησυχία για το ταμείο και τη διαχείριση. Χαρήκαμε για τις πολλές παραπάνω πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις και παρατηρήσαμε μια καλή προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας. Δεν είδαμε χαΐρι από τους τόσους συμβούλους και μάλιστα θεωρούμε ότι κάτι βραβεία για έξυπνη πόλη κτλ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν είδαμε την καινοτομία στον δήμο που θα αλλάξει την πόλη.. δεν αρκούμαστε στις υφιστάμενες συντηρήσεις των γηπέδων, των ανοιχτών και κλειστών χώρων άθλησης.. αλλά εντοπίζουμε μια διάθεση αξιοποίησης των δημόσιων χώρων.. αλλά και αναβάθμισής τους.. όπως φερειπείν το θέατρο Παπαδημητρίου.

Μπορούμε να γράψουμε πολλά.. να ασκήσουμε πραγματική κριτική και όχι μουσαντένια και εντυπώσεων.. Έλεος με εκείνους που έχουν την γνώση των πραγμάτων και την εμπειρία και παρ’ όλα αυτά ξέρουν να στολίζουν (όλους).. αλλά ξεχνούν να ξεστολίσουν..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab