, ,

Προσόντα και αντανακλαστικά ηγέτη από τον Χρήστο Παγώνη..


Πώς γίνεται να έχει πάρει στο συνδυασμό του ο Χρήστος Παγώνης την Ιωάννα Δαριβέρη και αμέσως μετά να απευθύνει κάλεσμα στον Γιάννη Μπάκα; Ορισμένοι διαμηνύουν ότι το υπόψη κάλεσμα έγινε για τα μάτια του κόσμου.. ενώ ήδη έχει προηγηθεί ραντεβού και συμφωνία. Ένα πρόσχημα το κάλεσμα.. για να θολώσουν τα νερά των δημοσιευμάτων που ήδη αναφέρθηκαν για την επικείμενη συνεργασία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.. το ίδιο και η τακτική. Μπάκας και Δαριβέρη στο στρατόπεδο Παγώνη.. αδειάζοντας επί της ουσίας την γαλάζια Έλενα Βάκα.. η οποία ειρήσθω εν παρόδω και χρίσμα από το κόμμα έλαβε και το Νο2 στο συνδυασμό Ζεμπίλη ήταν. Ο Χρήστος Παγώνης, σε περίπτωση σύμπλευσης και με τον Γιάννη Μπάκα, τσακίζει τα πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης.. ενώ έπεται και συνέχεια.. ίσως προσαρτώντας όπως φημολογείται και την πρόεδρο του επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη στον ήδη πολύ δυνατό συνδυασμό του.

Η τακτική «χτύπημα στα πλευρά του αντιπάλου» δημιουργεί σύγχυση και τρομάζει τον αντίπαλο. Όχι ότι η Έλενα Βάκα είχε υπολογίσει στην Δαριβέρη και στον Μπάκα.. αλλά όταν αυτοί είναι απέναντι.. απέναντι και ο Βασίλης Καθαροσπόρης.. τότε σίγουρα την προβληματίζει η εξέλιξη. Ενδεχομένως να επιδίωκε εκείνη κάποια συμφωνία με τον Γιάννη Μπάκα.. εντούτοις ο Χρήστος Παγώνης επιδεικνύει πιο γρήγορα αντανακλαστικά.. προσόν που έχουν οι μεγάλοι ηγέτες.

Με το παρακάτω κείμενο, ο δήμαρχος απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στον Γιάννη Μπάκα, εκθειάζοντας τον έτερο υποψήφιο και θέτοντάς τον σε κομβικό σημείο αποφάσεως. Βρήκε την κατάλληλη στιγμή ο Χρήστος Παγώνης.. τη στιγμή που ο Γιάννης Μπάκας βρίσκεται σε σημείο αποφάσεως. Μετά την δημοσιοποίηση των προγραμματικών θέσεων του ο Γιάννης Μπάκας φτάνει στην ώρα της προβολής του συνδυασμού του.. Σε αυτό το σημείο έρχεται ο Χρήστος Παγώνης, ο οποίος βρίσκεται μπροστά και έχει ήδη ανακοινώσει μεγάλο μέρος του συνδυασμού του, και του ορίζει ένα σημείο αποφάσεως. Ή συνεχίζεις μόνος και απέναντι μου.. με όσους έχεις εντάξει στον συνδυασμό σου, ή έρχεσαι μαζί μου, να ενώσεις τα πρόσωπά σου με τα δικά μου υπό τον δικό μου συνδυασμό και να πάμε για τη νίκη. Μέχρι να λάβει απόφαση ο Γιάννης Μπάκας, εσείς διαβάστε το κάλεσμα του Χρήστου Παγώνη:

Χρήστος Παγώνης, 8 Φεβρουαρίου 2019.


Συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας μας αποτελεί η παρουσίαση, ανάλυση και αξιολόγηση των προτάσεων που φέρνουν στο δημόσιο διάλογο οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση μάλιστα, οι προτάσεις και οι προγραμματικές δεσμεύσεις έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η εφαρμογή τους επηρεάζει άμεσα την ποιότητας ζωής στον τόπο που ζούμε. Το Σήμερα και κυρίως το Αύριο.

Διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οφείλουμε, ως ενεργοί πολίτες, να ακούσουμε, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε τις προθέσεις αλλά κυρίως τις απτές και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα κάνουν το αύριο του Δήμου μας καλύτερο για όλους. Οι εποχές των υποσχέσεων και του ταξίματος «σε όλους, τα πάντα», οι εποχές των «Μαυρογιαλούρων», χρεοκόπησαν τόσο το Πολιτικό μας σύστημα όσο και την Χώρα μας.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε από την αρχή θεσμούς και διαδικασίες που θα εγγυηθούν την διαφάνεια, την συνέχεια στη διοίκηση, την στρατηγική στόχευση και την αξιοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό με ενδιαφέρον μελέτησα τους άξονες και τις προτάσεις του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Γιάννη Μπάκα και τις υποδέχτηκα με πολλή χαρά.

Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση δεν μπορούν να αποτελούν ευχολόγια και θεωρητικά σχήματα. Ο προσωπικός μου αξιακός κώδικας ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτές τις αρχές και σε ολόκληρη τη ζωή μου υπηρέτησα αυτές τις αξίες, με προσήλωση και πολλές φορές με μεγάλο προσωπικό τίμημα.

Στη θητεία μου ως Δήμαρχος προσπάθησα να θέσω τις βάσεις για μια καλύτερη διοίκηση του Δήμου Χαλκιδέων. Σε πολλά προχωρήσαμε μπροστά, θέσαμε τους μηχανισμούς και ενεργοποιήσαμε τα εργαλεία (τεχνολογικά και μη) ώστε να υπάρχει διαφάνεια και ακεραιότητα στην διοίκηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και στον τρόπο λήψης αποφάσεων. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση και εργαζόμαστε γι αυτό. Αγκυλώσεις δεκαετιών δεν θεραπεύονται αυτόματα.

Οι Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δεσμευτούμε όλοι, όσοι διεκδικούμε το ανώτερο αξίωμα του Δήμου Χαλκιδέων σε βασικές αρχές και υλοποιήσιμες προτάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για πισωγυρίσματα. Το απαιτούν οι πολίτες, το επιβάλλουν οι συνθήκες.

Στις 23 Ιανουαρίου παρουσίασα, ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών μου, τις προτάσεις του συνδυασμού μας για την επόμενη Δημαρχιακή θητεία. Μέχρι σήμερα ο κ. Γιάννης Μπάκας, μόνος από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους, έχει παρουσιάσει δημόσια προτάσεις και άξονες διακυβέρνησης για το Δήμο Χαλκιδέων.

Με χαρά και ειλικρινή διάθεση διαλόγου, απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κ. Μπάκα για μια συζήτηση με προγραμματικό χαρακτήρα, για τις τομές που απαιτείται να υλοποιηθούν, ώστε ο Δήμος Χαλκιδέων να αλλάξει οριστικά σελίδα. Πιστεύω και προσπαθώ με κάθε τρόπο να διαμορφωθούν συναινέσεις για το καλό του τόπου μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι, όσο και αν διαφωνούμε, μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε και να δεσμευτούμε σε μια κοινή στρατηγική για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ανοιχτά, με ειλικρίνεια και με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας.

#gefyra_dialogou #gefyra_proodou #gefyra_elpidas #chalkida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab