, , ,

Δημ. Εκλογές Χαλκίδας.. Αγώνας στα social ή στα κεράσματα;


Γεια σας.. Καιρό έχουμε να τα πούμε στα Μασάλια.. Προέκυψαν κάτι θεματάκια και απομακρυνθήκαμε.. Εντούτοις δεν θα σας αφήσουμε μόνους στις εκλογές.. εδώ θα είμαστε και μαζί θα τα σχολιάζουμε όλα. Όλα; Ναι όλα.. Όπως για παράδειγμα αυτό που ακούμε στην πιάτσα από τους «έμπειρους» στις εκλογές.. ότι δηλαδή είναι τουλάχιστον ανόητοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι κάνοντας αγώνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..

Δηλαδή.. κατά τη γνώμη τους.. πώς να κάνει κάποιος τον αγώνα; Κερνώντας στα καφενεία κρασιά και μπύρες; Κάνοντας θελήματα δεξιά κι αριστερά; Ή από πίτα σε πίτα αραδιάζοντας ένα κάρο ψέματα στους ανθρώπους μεταξύ τύρου και οίνου ή αχλαδιού κατά τη γνωστή παροιμία;

Η Χαλκίδα είναι μια μεγάλη πόλη και αυτό δυσχεραίνει τη δια ζώσης επικοινωνία.. Άρα η τεχνολογία πάντα θα είναι χρήσιμη.. προκειμένου κάποιος να μεταδώσει αυτά που πιστεύει.. αλλά και να στείλει τα δικά του μηνύματα. Έτσι λοιπόν… τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται ένα μέσο πολιτικής επιρροής.. ένα μέσο «ανάγνωσης» των πεποιθήσεων αλλά και των ικανοτήτων εκείνου που ζητά την ψήφο στην κάλπη..

Ένα ερώτημα οπότε είναι.. αρκούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης για να εκλεγεί κάποιος; Ένα άλλο.. χωρίς τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών μπορεί κάποιος να εκλεγεί; Μια απάντηση δίνει όλο ειρωνεία στην παραπάνω φωτογραφία (επινόησης μας) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.. τον οποίον έκανε πλανητάρχη το twitter.. να μην τα ξεχνάμε κι αυτά! Αντίθετα.. έχουμε δει ορισμένους οι οποίοι στα social διαπρέπουν.. αλλά η κάλπη είχε άλλη άποψη!

Στα Μασάλια λέμε ότι όλα χρειάζονται.. Θεωρούμε τα social ένα πολύ δυνατό μέσο για να προβάλει κάποιος τις θέσεις του.. Οι θέσεις του ωστόσο είναι εκείνες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης και όχι το μέσο μετάδοσης.. Τα likes καλά είναι.. αλλά δεν είναι πάντα αληθινά.. άσε που δεν αποτυπώνουν με τίποτα την κάλπη.. Μέσα στο παραβάν κρίνονται οι χαραχτήρες, οι προσωπικότητες, και οι ικανότητες του καθενός.. έτσι όπως μπορεί να τις «εξηγήσει» η ίδια του η ζωή.. Συνεπώς.. το ζήτημα δεν είναι το που θα κάνει κανείς τον αγώνα.. αλλά αν μπορεί να αγωνιστεί.. και αν είναι τόσο καλός αγωνιστής ώστε να επιβιώσει και να διακριθεί..

Η Χαλκίδα είναι μια εύκολη πόλη για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.. Γιατί; Διότι οι δημότες δεν είναι ευχαριστημένοι από τις έως τώρα υπηρεσίες των προηγούμενων δημοτικών αρχών και υπάρχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης πολλών τομών που άπτονται των αιρετών της.. Αυτό όμως κρύβει και μια μεγάλη παγίδα.. Ακούμε υποψηφίους να την έχουν δει το τζίνι του δημαρχείου.. και με ευκολία να υπόσχονται θεαματικές βελτιώσεις.. Ήρεμα παιδιά.. Μην κάνετε σας τις ομάδες που παίζουν με 3 επιθετικούς για να βάλουν πολλά γκολ και στο τέλος τρώνε ένα στην αντεπίθεση και χάνουν.. Εξηγείστε 2-3 αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση και πως θα εγγυηθεί η παρουσία σας γι αυτές. Αρκεί αυτό στους δημότες.. είναι παρεμπιπτόντως και πιο αξιόπιστο!

Πλατειάσαμε ε;; Τι να κάνουμε;.. βλέπετε εμείς ζητάμε κάθε μέρα την ψήφο σας.. κάθε μέρα τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας στις δημοσιεύσεις μας! Κι εσείς μας τη δίνεται και σας ευχαριστούμε!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab