, , ,

Όχι υποψήφιοι σε θάλασσες κι ακτές..


Στα Μασάλια είμαστε υπέρμαχοι του εθελοντισμού.. μόνο όταν αυτός χρησιμοποιείται για να διαμορφώσει συνειδήσεις.. ή σε κάποια έκτακτη ανάγκη. Είμαστε σαφώς πιο υπέρμαχοι της σωστής λειτουργίας θεσμών και φορέων.. έτσι ώστε να μην χρειάζεται η υπέρβαση του εθελοντισμού για να εξασφαλιστούν κάποια βασικά πράγματα..

Ένα απ’ αυτά είναι και οι καθαρές θάλασσες κι ακτές.. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το γιατί βρωμίζουν.. αλλά αυτό που πρέπει να σημειώσουμε.. είναι ότι καθίσταται αναγκαία προϋπόθεση του κοινωνικού πολιτισμού, της ανάπτυξης, της τήρησης των βασικών κανόνων υγιεινής, της εξέλιξης και συλλογικής αξιοπρέπειας .. να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές μας.

Επηρεασμένοι στα Μασάλια από το γνωστό σλόγκαν «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες κι ακτές».. και βλέποντας ότι τον τελευταίο καιρό είτε με προσωπικές δράσεις , είτε με παραταξιακές.. ή και με πρωτοβουλίες ιδιωτών – επιχειρηματιών… πολλοί υποψήφιοι των ερχόμενων δημοτικών εκλογών βρέθηκαν με μια σακούλα και εργαλεία να καθαρίζουν τις ακτές τις πόλης.. βγάλαμε δικό μας σλόγκαν που είναι «όχι υποψήφιοι σε θάλασσες κι ακτές»..

Για να γίνουμε σαφείς.. από την μια αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους υποψήφιους που εθελοντικά καθάρισαν ακτές.. και βέβαια στις παρατάξεις της Έλενας Βάκα και του Βασίλη Καθαροσπόρη που έδωσαν δυναμικό παρών.. από την άλλη όμως.. δεν θα θέλαμε η νέα δημοτική αρχή να στηρίζεται στον εθελοντισμό… αλλά στον σχεδιασμό αποτροπής αντίστοιχων φαινομένων και βέβαια στη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε προσωπικό καθαριότητας.

Θα θέλαμε αλήθεια σήμερα να δούμε τους υποψηφίους να προβάλουν το τι σκατά έπιασαν τα χέρια τους στις ακτές.. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι αυτά που φέρνει η θάλασσα το πρόβλημα.. δεν είναι τα κλαδιά, τα φύκια, οι πέτρες και τα φύλλα.. αλλά τα πακέτα τσιγάρων, τα μπουκάλια, οι σερβιέτες, τα προφυλακτικά, τα πλαστικά του καφέ και άλλα πολλά σκουπίδια δικά μας.. Αυτά έπρεπε να δείξουν σήμερα.. και να πουν τον κακό λόγο. Να μας κάνουν να ντραπούμε για την εικόνα που αντικρίζουν όχι οι τουρίστες.. αλλά τα παιδιά μας.. Γιατί αυτήν την εικόνα τους κληροδοτούμε.. αυτή τη συμπεριφορά.. αυτήν την αναισθησία..

Στο δια ταύτα.. επειδή οι υποψήφιοι δεν το έκαναν.. αρκέστηκαν απλά να μεταδώσουν το όμορφο μήνυμα του εθελοντισμού.. σπατάλησαν τον πολύτιμο χρόνο τους, κουράστηκαν, ίσως στεναχωρήθηκαν από την εικόνα.. αλλά δεν θέλησαν να γίνουν οι κακές συμπεθέρες.. εμείς στα Μασάλια βγάζουμε το δικό μας σλόγκαν.. και αυτό είναι «όχι υποψήφιοι σε θάλασσες κι ακτές».. και το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε οι μελλοντικοί αιρετοί να μας υπηρετούν σαν εργάτες.. αλλά σαν ηγέτες.. Και ο ηγέτης όποτε χρειάζεται ρίχνει και κανένα μπινελίκι..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab