, ,

Βάλαμε τον Καραϊσκάκη να απαντήσει στους Αρκάδες..


Με αφορμή ένα σκίτσο του Αρκά.. αλλά και όσων ακούσαμε να λέγονται από διάφορους τύπους και αφορούν στα δήθεν επικοινωνιακά τρικ του Έλληνα πρωθυπουργού.. ο οποίος προέβη σε σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ.. ενός ανώτατου οργάνου – συμβουλίου εξωτερικών και άμυνας… στα Μασάλια επιστρατεύσαμε τον εθνικό μας ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη για να δώσει μια απάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω της κλιμάκωσης της προκλητικότητας της Τουρκίας και του σουλτάνου της Ερντογάν.. και ενόψει της συνόδου κορυφής.. θέλησε με τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ να περάσει ένα διττό μήνυμα. Πρώτα.. θέλησε να καθησυχάσει τους Έλληνες και να τους μεταδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας.. και δεύτερον θέλησε να περάσει το μήνυμα των κυρώσεων προς την Τουρκία – μάλλον οικονομικών – δια της διπλωματικής οδού της ΕΕ.

Κάποιοι λοιπόν.. όλο αυτό το είδαν επικοινωνιακό.. Έσπευσαν να φερθούν γι άλλη μια φορά με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.. όποια και να είναι αυτά. Ορισμένοι δε.. που αυτοανακηρύσσονται και ως πνευματικοί ταγοί.. το πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα.. Ενέπλεξαν τον αδιάβλητο ελληνικό στρατό με τα προεκλογικά τερτίπια.. Έχρισαν ως όργανα στην προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα τους ανώτατους Αξιωματικούς του στρατού μας.. Τους χαρακτήρισαν – εμμέσως πλην σαφώς – πιόνια σε ένα ΚΥΣΕΑ που ο λόγος της σύγκλισης του δεν ήταν εθνικός.. αλλά κομματικός. Κοιτάξτε για παράδειγμα τι έγραψε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς.. και πώς το σχολίασε το Πρώτο Θέμα..

«Τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά στο σκηνικό έντασης που στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου σχολιάζει με τον δικό του -δηκτικό- τρόπο ο Αρκάς. Ο σκιτσογράφος ενισχύοντας την κριτική που διατυπώνεται μετά την κίνηση του κ.Τσίπρα να προχωρήσει σε έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, διακόπτοντας μάλιστα την προεκλογική του περιοδεία στα Δωδεκάνησα, σημειώνει ότι παίζεις εμβατήρια, όταν δεν σε ακούει κανείς.

Στα Μασάλια λοιπόν.. απαντάμε στα εμβατήρια που ανέγνωσε ο Αρκάς.. με ένα απόφθεγμα μιας ηρωικής μορφής της ελληνικής επανάστασης.. του Αρχιστράτηγου της Ρούμελης Γεώργιου Καραϊσκάκη. «Ο αληθινός αφέντης είναι εκείνος πούκαμε πρώτα δούλος. Όμως αλοί στον αφέντη που δούλος γίνηκε».. είχε πει ο Καραϊσκάκης.. και ως ήρωας αυτός.. δικαιούται να κρίνει και τον αφέντη και τον δούλο..

Ο αφέντης του λαού Αρκάς.. σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα.. προτιμά να γίνεται δούλος. Δούλος των συμφερόντων.. δούλος της κομματικής του ταυτότητας.. δούλος μιας αντιπάθειας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου.. του Αλέξη Τσίπρα. Ευτυχώς που η Ελλάδα δεν μνημονεύεται για τους εφιάλτες και τους υποτελείς.. αλλά για τους ήρωες και τις λαμπρές προσωπικότητες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab