, ,

Που "έδειξε" ο Μαρκόπουλος να πάνε οι ψηφοφόροι του;


Απελευθέρωσε όσους ανθρώπους θα ψήφιζαν τον ίδιο.. είτε είναι ΝΔτες ή όχι. Ψηφίστε ότι θέλετε τους διαμήνυσε.. πλην όμως έδειξε και τους τέσσερις οι οποίοι προσπάθησαν κατά τον ίδιο.. να υφαρπάξουν τους ψηφοφόρους του.. διατυμπανίζοντας τους εδώ και καιρό ότι ο Μαρκόπουλος δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο..

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου προχώρησε ο κομμένος από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ πρώην βουλευτής και υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος. Ο άνθρωπος που εδώ και καιρό συντηρούσε τρία γραφεία, δεκαπέντε περίπου στελέχη και έναν μηχανισμό υποστήριξης σε όλη την Εύβοια.. βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου. Το ενδιαφέρον για τα όσα θα έλεγε ο κος Μαρκόπουλος ήταν πράγματι μεγάλο.. γι αυτό και γέμισε η αίθουσα της συνέντευξης. Πλήθος κόσμου στάθηκε στο πλευρό του ΝΔτη Μαρκόπουλου.. και είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι το καυτό παρασκήνιο της μη ένταξης του στο ψηφοδέλτιο.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος τα είπε έξω από τα δόντια.. και άφησε πολλές αιχμές για τον πρόεδρο του κόμματος, τον κύκλο.. αλλά και τέσσερις υποψήφιους που έκαναν ύπουλο παιχνίδι. Κεδίκογλου, Ζεμπίλης, Αργύρης και Μανώλης στο στόχαστρο του Μαρκόπουλου.. άνθρωποι που όπως σημείωσε.. προσπάθησαν να στήσουν το σκηνικό της μη ένταξής του στο ψηφοδέλτιο.. προκειμένου να πάρουν τους πιστούς του ψηφοφόρους. Επίσης επισήμανε και τις διαφορετικές στάσεις – εκείνου και του βουλευτού Σίμου Κεδίκογλου – σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μπορεί ο Κώστας Μαρκόπουλος δικαίως να αισθάνεται προσβεβλημένος και πικραμένος.. αλλά πάνω στον παροξυσμό του λησμονεί την περίοδο την οποία ο ίδιος γύρισε την πλάτη στο κόμμα κι εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ. Μπορεί να έχει χίλια δίκια σε όσα είπε.. αλλά σίγουρα από την άλλη.. δικαιωματικά η θέση στο ψηφοδέλτιο δεν ανήκει σε κανέναν.. Εκβιαστικά προεκλογικά «κόλπα» του τύπου δίνω αγώνα, έχω μηχανισμό και φέρνω κόσμο στο κόμμα.. δεν μπορεί να λογίζονται ως δείχτες υποχρέωσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος ήθελε ανανέωση.. την έκανε πανελλαδικά κατά πάνω του 70%.. το έκανε και στην Εύβοια.. αλλάζοντας όλο το ψηφοδέλτιο.. πλην του Κεδίκογλου που είναι ενεργός βουλευτής.

Η αντίδραση του Κώστα Μαρκόπουλου καθίσταται ως το πιο σφοδρό κύμα μια γενικότερης αντίδρασης ΝΔτων του νομού. Είδαμε και τον Βασίλη Δεμερτζή και άλλους βέβαια που ξεσπάθωσαν κατά του κόμματος και του προέδρου.. και πότε όλα αυτά;.. δυο βδομάδες πριν την κάλπη. Ήδη η Εύβοια ρέπει προς νίκη του Σύριζα έστω και με ασήμαντη διαφορά.. ήδη η ΝΔ δεν μπόρεσε ούτε στην ευρωκάλπη να πάρει αέρα.. άρα όλο αυτό που συμβαίνει είναι εις βάρος του κόμματος. Όντως.. ο Κώστας Μαρκόπουλος δεν έχει μόνο καθαρούς γαλάζιους ψηφοφόρους.. αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα υπάρχει σημαντική μετατόπιση ψηφοφόρων από τη ΝΔ στον Σύριζα.. ωστόσο.. εσωκομματικά.. θα υπάρξει μετατόπιση ψηφοφόρων προς συγκεκριμένα πρόσωπα..

Στα Μασάλια σας το λέμε.. ότι απ’ όλο αυτό που έγινε με τον Κώστα Μαρκόπουλο.. ένα από τα πρόσωπα που επωφελείται.. είναι η υποψήφια Άννα Παππά. Γιατί; Πρώτον διότι ο Μαρκόπουλος ήδη ξεκίνησε τον αγώνα του «μαυρίσματος» στους τέσσερις που υπέδειξε. Ο μηχανισμός του θα δουλέψει και σίγουρα θα προτείνει να ψηφίσουν το κόμμα.. αλλά όχι τους τέσσερις. Κοντολογίς.. οχτώ μείον τέσσερις.. μείον και δυο που είναι μεταγραφές από Αθήνα.. τι μας μένει; Μας μένουν δυο κυρίες.. Αν τώρα προσθέσετε και το γεγονός ότι η Άννα Παππά έχει γυρίσει όλη την Εύβοια 2-3 φορές και έχει κερδίσει την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.. όπως καταλαβαίνετε.. την καθιστά ως μια επιλογή και διέξοδο στους ψηφοφόρους του Κώστα Μαρκόπουλου. Αφήστε που η γυναίκα κινείται με ήθος και δεν μπλέχτηκε ποτέ σε παρασκηνιακές ζυμώσεις..

Η υποψήφια Άννα Παππά, η αρχιτέκτονας μητέρα τριών παιδιών, με τον αγώνα που δίνει, το δυναμισμό της και το ήθος της.. έχει προκαλέσει άγχος στους αντιπάλους της.. Ας μην ξεχνούμε ότι η πρωτεύουσα του νομού Χαλκίδα.. ψήφισε γυναίκα για δήμαρχο.. και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό.. Άρα.. μήπως είναι καιρός να δούμε και γαλάζια βουλευτίνα στο νομό; Είδομεν.. Ο Κώστας Μαρκόπουλος πάντως.. τον έστρωσε τον δρόμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab