, ,

Αυτά τα βασικά που περιμένουμε στα Μασάλια από τον Μητσοτάκη..



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε καθαρά αυτές τις ιστορικές εκλογές.. λαμβάνοντας ένα πολύ μεγάλο για τούτη την περίοδο ποσοστό.. αγγίζοντας το 40%. Κατά τη γνώμη μας.. ο λόγος που ο λαός έστρεψε το βλέμμα του στη ΝΔ και στον σημερινό πρωθυπουργό.. είναι ότι βρήκε εκεί μια προοπτική για το μέλλον του. Χρησιμοποιούμε τη λέξη προοπτική.. και θέλουμε να τη σχολιάσουμε ως λέξη.. συγκρίνοντάς τη με τη λέξη ελπίδα.. που υιοθέτησε η πρώην κυβέρνηση και ο πρώην πρωθυπουργός..

Προοπτική: Θεώρηση μιας κατάστασης από κάποια απόσταση χρονικά (θεώρηση: δοξασία ή γνώμη συχνά εκφρασμένη μακροσκελώς ως θεωρία πεποίθησης)

Ελπίδα: H πίστη που έχει κάποιος ότι διαθέτει τόσο τη θέληση όσο και τον τρόπο ή τις συνθήκες ώστε να πετύχει τους στόχους του

Από τη μια.. ο λαός είδε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.. τον άνθρωπο που έχει θεώρηση.. δηλαδή μια γνώμη.. για το πώς η Ελλάδα μας θα πάει μπροστά. Από την άλλη.. στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.. είχε δει τον άνθρωπο ο οποίος είχε την πίστη και την θέληση.. να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να ξανασυναντήσουν οι Έλληνες την ευημερία..

Οι Έλληνες (ψιλο)βγήκαν από τα μνημόνια.. ενώ δεν αληθεύει ότι ξανασυνάντησαν την ευημερία.. Οι Έλληνες έδωσαν την εντολή στον άνθρωπο που πρόβαλε την πίστη και την θέληση στον σκοπό.. τον έκριναν μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης.. και επέλεξαν να συνεχίσουν με τον άνθρωπο που διαμηνύει ότι έχει τον τρόπο να πάει η χώρα μας μπροστά.. έχει γνώμη και όχι πίστη.. στηρίζετε στη γνώση και στη μέθοδο.. και όχι στην πίστη και την θέληση..

Η απόφαση του λαού είναι εντολή για την δημοκρατία.. κι εμείς στα Μασάλια σεβόμενοι αυτήν την εντολή.. αποδίδουμε τιμή και σεβασμό στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας.. ασκώντας παράλληλα σοβαρή και εποικοδομητική κριτική.. Προς το παρόν.. το μόνο που μπορούμε να σας θέσουμε υπόψη.. είναι οι κόκκινες γραμμές τις οποίες βάζουμε στη νέα κυβέρνηση.. και αφορούν στις βασικές μας απαιτήσεις..

Πρώτη κόκκινη γραμμή είναι το να τηρεί η χώρα μας τις δεσμεύσεις της προς τους θεσμούς, να ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα δίχως να υπάρχει θέμα αξιοπιστίας. Δεύτερη κόκκινη γραμμή η ανάπτυξη. Δεν μας νοιάζει τόσο το ποσοστό.. αλλά το να υπάρχει σταθερά η ανάπτυξη.. τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια στη χώρα.. ώστε σιγά σιγά να επαναφέρουμε το ΑΕΠ σε επίπεδα προ κρίσης. Τρίτη κόκκινη γραμμή η ανεργία. Η μείωση της ανεργίας ως διάγραμμα μέσα στα επόμενα χρόνια της διακυβέρνησης. Δηλαδή.. μπορεί η ανεργία να αυξηθεί στον πρώτο χρόνο.. αλλά να μειωθεί στον δεύτερο και στον τρίτο.. σημειώνοντας μια γενική πτώση. Τέταρτη κόκκινη γραμμή η αντιμετώπιση της φτώχειας. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.. μην το αφήσει η ΝΔ. Αυτή η κόκκινη γραμμή επεκτείνεται και σ’ αυτό που λέμε κοινωνικό κράτος.. Πέμπτη κόκκινη γραμμή είναι τα εθνικά ζητήματα. Καμία υποχώρηση στα συμφέροντα του έθνους μας. Εξάλλου.. γνωρίζει πολύ καλά η ΝΔ.. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί κυρίως έχασε τις εκλογές.. στα εθνικά θέματα και την συμφωνία των Πρεσπών. Έκτη κόκκινη γραμμή η προστασία της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη αποτελεί έναν από τους πυλώνες του κράτους.. και θα πρέπει να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη.. ώστε να προστατεύει τα παραγγέλματα του Συντάγματος..

Είναι και άλλα ζητήματα.. όπως το θέμα της ασφάλειας, της παιδείας, της υγείας.. αλλά και το μέγα πρόβλημα της λειτουργίας του δημοσίου (γραφειοκρατία κτλ).. εντούτοις οι κόκκινες γραμμές για εμάς τούτη την περίοδο είναι συγκεκριμένες.. και οι ελάχιστες απαιτητές ώστε η χώρα μας να μην κυλίσει πάλι σε δύσκολα χρόνια..

Στα Μασάλια θα κρίνουμε αυστηρά έως σκληρά τον νέο πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, την κυβέρνηση.. και τους δικούς μας βουλευτές της.. στην περίπτωση που κάποια από αυτές τις έξι κόκκινες γραμμές διαρραγεί.. Δεν θα τον κρίνουμε όμως αυστηρά.. και θα του δώσουμε και τον χρόνο.. ώστε να ανταποκριθεί σ’ αυτήν την προοπτική που ο ίδιος έθεσε προεκλογικά ως το διακύβευμα της κυβέρνησής του..

Για αρχή να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο.. όπως και σε όλη την κυβέρνηση.. και σε όλη την βουλή. Η Ελλάδα μας αξίζει να πάει καλά.. μιας και έχει λαό υπεύθυνο και αξιοπρεπή. Σε κάθε κρίση της ιστορικής της διαδρομής.. είτε σε πόλεμο.. ή σε μνημόνιο.. αυτή η χώρα αποδεικνύει το πόσο μεγαλύτερη είναι από το γεωγραφικό της μέγεθος.. Μακάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γράψει με πένα προόδου τη δική του θητεία στο τιμόνι της χώρας.. Του το ευχόμαστε ολόψυχα.-
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab