, ,

Η Εύβοια απούσα από το κυβερνητικό σχήμα.. όπως και οι γυναίκες..


Αφού ο νέος πρωθυπουργός έχει γυρίσει την Εύβοια τόσες φορές και έχει αντιληφθεί την αδικία όλων των κυβερνήσεων στον νομό μας.. γιατί από τους 3 γαλάζιους εκλεγμένους δεν αξιοποιεί κάποιον σε υπουργική θέση.. πχ στο υποδομών; Η απερχόμενη κυβέρνηση και στο υποδομών και στο αγροτικής ανάπτυξης τοποθέτησε δικό μας..

Στο κυβερνητικό σχήμα χώρεσαν μητσοτακικοί της νεότερης γενιάς, πρόσωπα εκτός ΝΔ και στελέχη όλων των τάσεων της κεντροδεξιάς, έτσι το νέο υπουργικό αριθμεί συνολικά 51 πρόσωπα εκ των οποίων 21 εξωκοινοβουλευτικοί. Πηγές της ΝΔ τονίζουν ότι ο κ.Μητσοτάκης κάνει πράξη τη δέσμευσή του να φέρει νέα πρόσωπα στην πολιτική και να αξιοποιήσει επιτυχημένα στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο τομέα, όσο και ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης.

Σχολιάζουν ειδικότερα πως είναι ενδεικτικό ότι 21 (από τα 51) στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική και πολλά απ’ αυτά, όπως τόνιζαν, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να στηρίξουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να γυρίσει η χώρα σελίδα.

"Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης. Πρώην υπουργοί της περιόδου 2012-14, καθώς και μια σειρά εξωκοινοβουλευτικοί, νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες, υφυπουργοί με αρμοδιότητες τις οποίες είχαν, μέχρι πρότινος, Γενικοί Γραμματείς, ένταξή των αρμοδιοτήτων για το Προσφυγικό, αλλά και για τη Σωφρονιστική Πολιτική, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που δεν υπάρχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 51 υπουργοί και υφυπουργοί, για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες όσο περισσότερων στελεχών της Ν.Δ.", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την σύνθεση της νέας κυβέρνησης και καταλήγει. "Τελικά, το μόνο που σπανίζει από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι οι γυναίκες. Κακή αρχή, ήδη από την πρώτη μέρα".

Αυτό με τις γυναίκες το προσέξαμε κι εμείς στα Μασάλια.. όπως φυσικά και την έλλειψη προσώπων από το νομό μας.. Δεν θέλουμε να είμαστε τοπικιστές.. άλλωστε πιστεύουμε ότι ένας υπουργός θα πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Όχι όμως να μας λένε και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γυρίσει την Εύβοια πέντε φορές και έχει αντιληφθεί την αδικία που υπέστη ο νομός μας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.. και σήμερα.. έτσι συμβολικά.. να μην βάζει στην κυβέρνηση έναν εκπρόσωπο..

Αυτό είναι φάουλ.. Αν δε δεν κάνει και τίποτα για τον νομό.. τότε θα τα ξαναπούμε στην κάλπη.-

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab