, ,

Στα Μασάλια κάνουμε το πρώτο σχόλιο (πικρόχολο) για τον χώρο της αριστεράς.


Στη φωτογραφία που δημιουργήσαμε.. βλέπουμε έναν Αλέξη Τσίπρα να χρειάζεται 8 πόντους για να πιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν τους είχε στις εκλογές.. τους είχε η Φώφη η οποία θα προτιμούσε να τους δώσει στον Μητσοτάκη παρά στον Τσίπρα. Τον Τσίπρα δεν τον ενοχλεί το ύψος του.. αλλά τον ενοχλεί το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που είναι πιο ψηλός.

Ο Σύριζα είναι το κόμμα που τάσσεται επικεφαλής της αριστεράς στην Ελλάδα. Ήδη το προεξόφλησε ο Αλέξης Τσίπρας.. και είμαστε σίγουροι στα Μασάλια.. ότι δεν θα κάνει μονάχα αντιπολίτευση στη ΝΔ.. αλλά θα πολεμήσει και το ΚΙΝΑΛ. Ο λόγος θα είναι για να κατακτήσει τον χώρο. Το δικαιούται; Σαφώς και το δικαιούται.. εξάλλου δεν πιστεύουμε να υπάρχει κάποιος που να λέει ότι η αριστερά (πλην ΚΚΕ) είναι όλη στο ΚΙΝΑΛ του 8%.

Ο λαός αποφάσισε να ορίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ως εκείνους που θα αντιπολιτευθούν στα κακώς κείμενα της δεξιάς κυβέρνησης. Αυτό που θα πρέπει να τολμήσει ο Αλέξης Τσίπρας την επόμενη μέρα.. θα είναι να ενώσει την αριστερά και τις προοδευτικές παρατάξεις.. υπό το πρίσμα της έγνοιας και της φροντίδας των κοινωνικών εκείνων στρωμάτων που κάποτε τους υποσχέθηκε την ελπίδα.. Η αριστερά έχασε τη μεσαία τάξη.. η οποία βρήκε μια ελπίδα.. προοπτική καλύτερα.. στο ενδιαφέρον που της έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν αυτό το ενδιαφέρον αποδειχτεί υποκριτικό.. τότε η αριστερά θα πρέπει ενωμένη να ρίξει την κυβέρνηση.. 


Μπορεί εντούτοις το ΚΙΝΑΛ να δεχτεί τη λαϊκή ετυμηγορία; Μπορεί να δεχτεί ότι ο κόσμος που κάποτε κρατούσε πράσινες σημαίες.. σήμερα στην πλειοψηφία τους κρατούν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ; Αν δεν το δεχτεί.. πολύ φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα θα συρρικνωθεί.. Ήδη.. το βλέπουμε στην Εύβοια.. ότι εδώ και τόσα χρόνια δεν βγάζει ούτε έναν βουλευτή.. Σε έναν παραδοσιακά πράσινο νομό.. το νέο Πασόκ δεν φαίνεται να έχει θέση.. άσχετα αν κρατά τα ποσοστά του σε επίπεδο 8%. Ενδεχομένως το νέο άνοιγμα Τσίπρα να προσελκύσει πολλούς.. που ενώ σήμερα δίνουν αγώνα για το Κινάλ.. ο αγώνας αυτός μάταιος είναι τελικά..  

Είδομεν.. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab