, ,

Η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται..


Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ακόμα κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.. Το βλέπουμε στις τηλεοπτικές εκπομπές.. και είναι σίγουρα κάτι το εντυπωσιακό.. Η κυβέρνηση μπορεί να έπεσε.. εντούτοις ακόμα της κάνουν αντιπολίτευση.. Δεν ασχολούνται με το πώς θα ασκηθεί το κυβερνητικό έργο και ποιο θα είναι αυτό.. αλλά το πώς θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αξιωματική αντιπολίτευση και το αν θα βγει με τον λαό στον δρόμο..

Από μόνο του αυτό αποδεικνύει ότι μόνο «μαυρισμένη» από τον λαό δεν είναι η απερχόμενη κυβέρνηση.. και ενισχύει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα.. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε διότι ο λαός είδε μια άλλη προοπτική στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.. Ο θεωρούμενος «αδύναμος κρίκος» της γαλάζιας παράταξης.. ήταν εκείνος που έφερε τη νίκη.. με ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα ποσοστό.. που άγγιξε το 40%.

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το τι θα πράξει η νέα κυβέρνηση.. και φυσικά.. για το πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος της αριστεράς με τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του. Το να εντοπίζουμε πολλές αντιπολιτεύσεις.. μας οδηγεί στο ότι κανένας δεν θα αναλαμβάνει ευθύνες.. και επιπλέον.. κανένας δεν θα κάνει την αυτοκριτική του.. Βλέπουμε αντί να υπάρχει μια αντιπολίτευση.. αυτή απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.. αρχίζει να εμφανίζεται η αντιπολίτευση και σε άλλες μορφές..

Παρατηρούμε φερειπείν ότι και η ΝΔ.. παρά του ότι κατέχει τα σκήπτρα της κυβέρνησης.. ασκεί αντιπολίτευση στην Αξιωματική αντιπολίτευση.. Τους ενοχλεί εκεί στην Πειραιώς.. ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να αρπάξει την ντουντούκα και να βγει πάλι στις πλατείες.. μαζί με τους διαμαρτυρόμενους από τις πολιτικές της ΝΔ. Στο ΚΙΝΑΛ επίσης διακρίνουμε ακόμα μια μορφή αντιπολίτευσης.. Εδώ έχουμε ιδεολογική αντιπολίτευση.. Το ΚΙΝΑΛ κάνει αντιπολίτευση στον κύριο εκφραστή του αριστερού ιδεολογικού χώρου.. στον ΣΥΡΙΖΑ. Μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά θα διαμαρτυρηθεί κάποιος.. για να του απαντήσουμε στα Μασάλια.. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά την αριστερά στην χώρα.. και το ΚΙΝΑΛ είναι η Αξιωματική αντιπολίτευση στον χώρο αυτόν..

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη όλες αυτές οι αντιπολιτεύσεις.. Αυτός είναι το να πάρει καλό βαθμό η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην περίπτωση αυτή.. όλοι θα πάψουν να ασχολούνται με κακής ποιότητας κριτική.. και θα αναγκαστούν να συζητήσουν για τα σοβαρά.. Μακάρι να γίνει έτσι.. αν και κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για το αν θα δικαιωθεί ο νέος πρωθυπουργός σε αυτά που διαμήνυσε προεκλογικά..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab