, ,

Ερώτηση προς το ΚΙΝΑΛ Εύβοιας. Γιατί αποφεύγετε τον Τσίπρα;



Γιατί το ΠΑΣΟΚ.. παρά του ότι κάνει συνέχεια συνέδρια και αλλάζει τα ονόματα.. δεν μπορεί να πιάσει διψήφιο ποσοστό; Με αυτήν την απορία μπαίνουμε εμείς οι αριστεροί στην περίοδο όπου πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. Σχολιάζοντας δε το εκλογικό αποτέλεσμα στα Μασάλια.. θα σημειώσουμε ότι οι Έλληνες.. είμαστε ακριβώς όπως τα λέει η φωτογραφία.

Στο Πασόκ – ΚΙΝΑΛ πλέον – δεν θέλουν να πιάσουν κουμπαριά με τον Σύριζα. Παρ’ ότι ο λαός τους.. εκείνοι όλοι που τους ψήφιζαν τα τελευταία χρόνια.. πλέον έχουν κουρνιάσει στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα και του Σύριζα.. και επιπλέον.. ενώ παρατηρούμε ότι από τους 6 αριστερούς.. οι 4 πηγαίνουν στον Σύριζα.. 1 στο ΚΙΝΑΛ και 1 σε διάφορα άλλα αριστερόστροφα σχήματα.. εντούτοις εκεί στο επιτελείο του ΚΙΝΑΛ είναι άμεμπτοι.. Το ίδιο βέβαια παρατηρούμε και στα περισσότερα πράσινα στελέχη της Εύβοιας..

Την ίδια ώρα.. στον Σύριζα ετοιμάζουν εκστρατεία στον αριστερό χώρο.. ξεκινώντας από τη λεηλασία του ΚΙΝΑΛ. Στο τέλος θα τα καταφέρει σ’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας.. δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό.. Ένα κόμμα που κατέχει την μεγάλη μερίδα του λαού.. έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο στον ιδεολογικό χώρο. Πόσο μάλιστα.. όταν ως κόμμα εξουσίας με μνημόνιο.. δεν γκρέμισε την Ελλάδα.. αντίθετα την πήγε και ένα βήμα πιο κοντά στην προ κρίση εποχή.. ρίχνοντας φυσικά το βάρος στην φροντίδα των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων.

Την άποψη ότι ο Σύριζα θα προσαρτήσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των Πασόκων στο επόμενο διάστημα.. έρχεται να ενισχύσει το γεγονός ότι η αριστερά είναι στην αντιπολίτευση.. και ότι η δεξιά θα ασκήσει σκληρή πολιτική στα λαϊκά στρώματα.. προκειμένου να επωφεληθούν τα επιχειρηματικά κέντρα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα γυρίσει όλη την Ελλάδα.. θα αντιπολιτευθεί δυναμικά και θα είναι πλάι στον λαό στις πλατείες και τους δρόμους. Μην πιστεύετε ότι ο λαός θα τον γιουχάρει.. διότι ο ίδιος λαός που περίμενε στη γωνία τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά.. αργότερα τον επευφημούσε ως μακεδονομάχο. Ο λαός είτε το πιστεύετε ή όχι θα τον αγκαλιάσει πάλι.

Τι θα κάνουν ωστόσο στο ΚΙΝΑΛ; Η αυτόνομη πορεία δεν τους βγαίνει. Χρεώνονται από τον λαό – λιγότερο σήμερα, πολύ πιο έντονα μετά – το ότι διχάζοντας τους αριστερούς παραδίνουν την εξουσία στην δεξιά. Όταν βέβαια η δεξιά πληγώσει για άλλη μια φορά την κοινωνία.. τότε η αριστερά αναρωτιόμαστε.. θα είναι έτοιμη να κερδίσει την εξουσία ή θα είναι διαλυμένη σε κομμάτια; Στο ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν να μπουν υπό του ΣΥΡΙΖΑ.. και καλά κάνουν.. αν και το να ξέρουμε οι αριστεροί ότι καθίσταται στην ηγεσία του κόμματος πιο εύκολο να μπουν υπό της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.. δεν είναι και ότι καλύτερο.. Πόσο μάλλον στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση ασκήσει αντιλαϊκή και ρεβανσιστική πολιτική.

Συναφώς όλη η ουσία βρίσκεται στο τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ. Αν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.. ένα κομμάτι του θα ραγίσει και ή που θα βγάλει στη δημοσιότητα τα φιλονεοδημοκρατικά αισθήματα.. ή που θα δημιουργήσει έναν άλλον αυτόνομο χώρο. Σ’ αυτήν την περίπτωση.. θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο αριστερό – κεντροαριστερό – προοδευτικό και σοσιαλιστικό κόμμα.. με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα μάλλον.. το οποίο θα απαρτίζεται κυρίως από την καθαρή ουσία του παλιού Πασόκ με την προσγειωμένη επεξεργασμένη ύλη της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ένα σύγχρονο προοδευτικό αριστερό κόμμα.. με έναν πρόεδρο που τυγχάνει τούτη τη στιγμή.. της αγάπης του λαού μας. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα έχει σημαίνουσα θέση σ’ αυτό το νέο σχήμα.. και ως μέσο αντιπολίτευσης.. θα δώσει ισχυρό στίγμα και μήνυμα συνάμα για την επόμενη μέρα..

Αν βέβαια το ΚΙΝΑΛ εμείνει στην υφιστάμενη στάση του.. στο να παραμείνει αυτόνομο ως κόμμα.. τότε πολύ φοβάμαι ότι το πουλόβερ του θα ξηλωθεί πόλη την πόλη.. χωριό το χωριό.. Στην Εύβοια για παράδειγμα.. τα τελευταία χρόνια ο Σύριζα έχει βγάλει 6 βουλευτές.. ενώ το ΚΙΝΑΛ κανέναν. Επίσης.. και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.. ο Σύριζα θα πρωταγωνιστήσει.. ενώ ένα αυτόνομο ΚΙΝΑΛ.. όχι μόνο δεν θα δει διψήφιο ποσοστό.. αλλά σίγουρα θα χάσει και δυνάμεις.. λόγω της επέλασης Τσίπρα. Άλλο να βλέπεις τον «ερωτεύσιμο» λαϊκιστή επαναστάτη στις πλατείες και τους δρόμους.. και άλλο την κοκέτα πρόεδρο. Άλλο το σηκωμένο μανίκι και άλλο η σηκωμένη βλεφαρίδα (παρακαλούμε τα σχόλιά μας να μην θεωρηθούν κακόβουλα και υποτιμητικά για το γυναικείο φύλο. Τα σχόλια αφορούν ΜΟΝΟ στην εικόνα και την επικοινωνιακή διαχείριση).. Το ξέρουν αυτό στο ΚΙΝΑΛ.. αλλά ο εγωισμός τους και η αλαζονεία της κυβερνητικής τους μνήμης.. δεν τους επιτρέπει να παραδώσουν τον χώρο στον Τσίπρα..

Παρά ταύτα.. στα Μασάλια πιστεύουμε ότι θα υποκύψουν τελικά στο ΚΙΝΑΛ. Ξεκινώντας από τα τοπικά στελέχη.. ένας-ένας.. μία-μία.. θα αφήνουν πίσω ένα κόμμα που κομμουνιστίζει.. και θα εισέλθουν σε έναν σύγχρονο προοδευτικό πολιτικό οργανισμό. Θα εισέλθουν σε έναν χώρο που βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας και όχι σε έναν χώρο που μελλοντικά θα μάχεται για να μπει στη βουλή.. Και εδώ που τα λέμε.. καλύτερα να συμβιβαστεί κανείς παρά να συνθλιβεί..

Αγαπητοί Πασόκοι.. Δεχτήκατε να δείτε με άλλο μάτι τον δεξιό Σαμαρά.. και δεν δέχεστε τον Τσίπρα. Αυτό δεν είναι ούτε λογικό.. ούτε αριστερό. Ξανασκεφτείτε το.. Το μεγάλο Πασόκ είναι εδώ.. έρχεται πιο μοντέρνο, πιο δυνατό, πιο έμπειρο και πιο κοντά στον λαό.. Το μεγάλο τρένο της αριστεράς είναι εδώ.. και μπορεί στη θέση του οδηγού να είναι ο Αλέξης Τσίπρας που δεν συμπαθείτε.. αλλά αυτό το τρένο.. είναι το μοναδικό που χωρά μέσα του όλον τον λαό.. όλα εκείνα τα λαϊκά στρώματα που γοητεύτηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου..

Μην γίνεστε καταληψίες ενός χώρου που πια ανήκει αλλού.. Γίνεται μέρος αυτού του αλλού.. άλλωστε ρε παιδιά.. και ο σημερινός Σύριζα.. ως βάση του στελέχη του Πασόκ έχει.. και ως ψηφοφόρους τους παλιούς πασόκους.. Άρα.. ξέρετε τι να κάνετε το επόμενο διάστημα..
        


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab