,

Στη νέα κυβέρνηση.. ακόμα.. μόνο για ένα μπορούμε να ασκήσουμε κριτική..


Κανένας δεν είναι τέλειος.. κανένας δεν είναι ατσαλάκωτος στην κριτική.. Ωστόσο.. στα Μασάλια θέλουμε να είμαστε ένα μπλογκ με υπεύθυνη θέση και άποψη.. και να έχουμε ως βάση τα πιστεύω μας και όχι τα νούμερα ή τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν είμαστε ούτε πολιτικοί.. ούτε εν δυνάμει πολιτικοί με τωρινή θητεία στη δημοσιογραφία.. Απλοί άνθρωποι είμαστε.. μια παρέα που πότε συμφωνεί και πότε διαφωνεί.. αλλά πάντα με καθαρότητα και ανιδιοτέλεια.. Γι’ αυτό.. και δεν μπορούμε ακόμα να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη και βάσιμη κριτική – θετική ή αρνητική για τα πεπραγμένα των πρώτων ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη..

Ναι μπήκε με φόρα η νέα κυβέρνηση.. Ναι δείχνει θέληση να μπήξει το μαχαίρι βαθιά σε προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία.. Μπορεί εντούτοις.. όλα αυτά να αποδειχτούν άτοπα και προς τέρψιν της ευχαρίστησης του κομματικού ακροατηρίου.. να μείνουν δηλαδή μονάχα στο επικοινωνιακό και όχι να δώσουν στην πράξη τις λύσεις.. Θα το δούμε αυτό.. ας μην κρίνουμε από τώρα.. και ας αφήσουμε τους ανθρώπους που έλαβαν ισχυρή νωπή λαϊκή εντολή.. να διοικήσουν τη χώρα μας όπως εκείνοι έχουν σχεδιάσει..

Μόνο μια παρατήρηση θέλουμε γι αρχή να κάνουμε.. και δεν έχει σχέση με την φωτογραφία.. Ok.. η γκαντεμιά του Μητσοτακέικου είναι γνωστή.. αλλά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής είναι τόσο σοβαρό.. που μόνο το μαύρο χιούμορ δεν μας σώνει.. Η πρώτη μας λοιπόν παρατήρηση.. έχει να κάνει με τα σχόλια που έκαναν από τη νέα κυβέρνηση.. για το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στο Μαξίμου και της πρώην υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στο υπουργείο.. Διαβάστε τα αποσπάσματα:

{{Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή», αφότου έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ομάδα του έπεσαν πάνω σε κλειδωμένες πόρτες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να κληθεί ειδικός για να ανοίξουν οι κλειδαριές στα γραφεία, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ήταν… «ποτισμένο» στη μυρωδιά του τσιγάρου. «Μπίχλα από τσιγάρο» ήταν η έκφραση του ανθρώπου που αποκάλυψε τα παραπάνω στη στήλη της «Καθημερινής».}}

{{Ο νέος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης περιέγραψε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στο νέο του γραφείο στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως υποστήριξε, μέσα στο γραφείο του βρέθηκαν φωλιές από κατσαρίδες, τις οποίες εντόπισαν οι συνεργάτες του, οι οποίοι προσπάθησαν να καθαρίσουν τον χώρο.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

"Το γραφείο είχε αδειάσει λόγω προεκλογικής περιόδου. Βρήκα ένα άδειο γραφείο με δύο φωλιές κατσαρίδες. Κάναμε μια απολύμανση τώρα. Το κτίριο γενικότερα έχει προβλήματα τέτοια. Τις φωλιές τις βρήκαν οι συνεργάτες μου, που μπήκαν μέσα και προσπαθούσαν να καθαρίσουν".}}

Το δικό μας σχόλια για τα παραπάνω.. είναι ότι είναι ανεπίτρεπτα τέτοια σχόλια.. ότι και να είδαν.. ότι και να μύρισαν. Τα σχόλια αυτά προσβάλουν πρόσωπα και όχι πολιτικές ή ενέργειες.. και στα Μασάλια τα κρίνουμε ως κακοπροαίρετα.. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να αναρωτηθούμε αν αληθεύουν ή όχι.. Απαράδεκτα και κακοήθη τα σχόλια.. και όσον αφορά τους ανθρώπους που τα χειρίστηκαν επικοινωνιακά.. πώς να τους χαρακτηρίσουμε; Ας αφήσουμε να τους κρίνει ο καθένας..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab