, ,

Λάθρο, ματ.. όμως δες.. δωρεάν wi-fi στο κέντρο της Χαλκίδας..


Καλά ήμασταν στην ησυχία μας τόσο καιρό.. απλοί παρατηρητές των γεγονότων.. απλοί θεατές του δράματος με θύμα μια ψήφο κυματοχτυπημένη.. που μπήκε σε λάθος λιμάνι για να μην βυθιστεί..

Μέχρι που..

Έρχεται ένας φίλος πριν 2-3 μέρες και μας λέει.. ρε παιδιά.. δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι πλέον η Χαλκίδα έχει δωρεάν wi-fi στο κέντρο; Να κοιτάξτε.. δουλεύει τέλεια! Όντως δούλευε τέλεια.. και ελπίζουμε να ο χαρούν οι δημότες. Καλή εξέλιξη και μπράβο στη δημοτική αρχή.. Βέβαια καλό θα ήταν αυτό το πλεονέκτημα να διαφημιστεί στην πρωτεύουσα τουλάχιστον.. ώστε να γίνει άλλος ένας λόγος όπου οι τουρίστες του ΣΚ να προτιμήσουν την πόλη μας..Κάτι τέτοια τα έκανε ο Παγώνης.. βγαίνοντας σε διάφορες εκπομπές..

Τέλος πάντων.. έτσι κι αλλιώς.. ο λαός δεν ασχολείται τόσο με τις παροχές αυτές του δήμου.. και στρέφει την προσοχή του σε άλλα γεγονότα. Ένα από αυτά είναι και οι αυξημένες ροές των προσφύγων και των μεταναστών. Έχει κατακλειστεί το διαδίκτυο από ακραίες φωνές.. Κάποιοι φωνάζουν να καούν στην πυρά οι λαθρό. Διοργανώνουν και μπάρμπεκιου με χοιρινό.. ώστε να προκαλέσουν τα θρησκευτικά αισθήματα των ανθρώπων αυτών. Άλλοι πάλι.. από την άλλη μεριά.. δεν σέβονται τις δικαιολογημένες πολλές φορές ανησυχίες των ντόπιων.. και σπεύδουν να τους κρεμάσουν την ταμπέλα του ρατσιστή..

Μαλώνουν οι Έλληνες για τους ξένους.. Πάλι.. Ιστορικά δε συμβαίνει αυτό.. ο συμπατριώτης να γίνεται εχθρός. Και λοιπόν.. τι να κάνουμε; Θα πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία όλη αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει να κοιτάζουμε όλοι – συνεχώς – προς την άλλη πλευρά.. την άλλη άποψη και θέση.. και να μην της γυρνάμε την πλάτη.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με το ζήτημα του ασύλου. Μιας και πλησιάζει η 17η Νοέμβρη.. και ήδη προθερμαίνεται το σκηνικό μάχης μεταξύ των ΜΑΤ και των οργισμένων νιάτων.. έχουν κιόλας ξεκινήσει τα σχόλια του κόσμου που αφορούν στη συμπεριφορά των αντρών των ΜΑΤ και τη στάση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου δημοσίας τάξης.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη γι αυτό το θέμα. Το άσυλο, όπως το λέει και η λέξη.. είναι να προστατέψει κάποιον από τη βία. Το άσυλο δημιουργήθηκε για να προστατέψει από τη βία.. και όχι για να γεννήσει βία. Το άσυλο δεν δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ο χώρος μια γιάφκα για εκείνους που θέλουν να πετάξουν μολότοφ στους μπάτσους. Εντούτοις είναι η γιάφκα το θέμα; Δηλαδή αλλού – σε άλλο μέρος – δεν θα μπορούσαν αυτοί οι μπαχαλάκηδες να δράσουν σαν τρομοκρατική οργάνωση;

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο προκαλεί χειρότερα κακά από καλά. Το ότι κατάφεραν τα ΜΑΤ να υφαρπάξουν μερικές μολότοφ και μια χούφτα πέτρες και καδρόνια.. δεν αναιρεί τη ζημιά που συνειδητά συντελείται. Και σημειώνω το συνειδητά.. καθώς μάλλον προς το επικοινωνιακό μας μοιάζει όλο αυτό.

Το πανεπιστημιακό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ιδρυμάτων και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Δεν μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκάνε οι μπάτσοι για έλεγχο.. Να ελέγξουν τι; Και εν τέλει.. να ελέγξουν ποιοι; Ο χώρος άνθισης των πολιτικών ιδεών και κινημάτων δεν μπορεί να επιβιώσει υπό τον ζυγό των γκλομπ της εξουσίας… όποια και αυτή να είναι.. δεξιά ή αριστερή.

Όλα αυτά τα σοβαρά θέματα βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της επικαιρότητας.. μαζί βέβαια με τα νέα της οικονομίας. Μολονότι η οικονομία καθίσταται ως καίριος τομέας συζήτησης.. έρχεται μαθές ένας νόμος τύπου Παπαθεμελή.. που κλείνει τη μουσική στα καταστήματα στις 10 το βράδυ. Δηλαδή, το κάπνισμα με τον αντικαπνιστικό νόμο μας το κόψατε, τα μπουζούκια μας τα κόβετε κι αυτά.. ε τι μένει; Πείτε μας σε ποιον τοίχο να σταθούμε να μας πυροβολήσετε απ’ τα δέκα μέτρα..

Δεν έχουμε παράπονο.. η κυβέρνηση φροντίζει για την υγεία μας.. Όταν θα μας φέρει πίσω το Δάριγκ η κυρία δήμαρχος.. θα πάμε και για τζόκινγκ εκεί στο πάρκο που θα δημιουργηθεί.. οπότε.. φιτ θα γίνουμε..

Ελπίζουμε να μη σας κουράσαμε.. Εξάλλου γράφουμε αραιά πια.. τι να γράψουμε άρα; Κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας.. Ευχόμαστε ο πρωθυπουργός να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού.. και να μην κεράσει πίκρες.. Ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται δύσκολος οικονομικά τουλάχιστον.. Καλή υπομονή.. Όποτε το κρίνουμε θα μας διαβάζετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab