, ,

Πέφτουν κορμιά ενόψει δημοτικών εκλογών.. Ψάχνουν την ασυλία των δημοτών οι υποψήφιοι δήμαρχοι..


Προσπαθώντας να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα αυτής της πόλης που ζούμε κι αγαπάμε.. έχουμε ανοιχτά τα ώτα μας σε αυτά που δηλώνουν ή ανακοινώνουν οι επόμενοι διοικούντες της. Κρεμόμαστε από τα χείλη τους για μια πρόταση η οποία να έχει βάση, να είναι υλοποιήσιμη και να αλλάζει αυτήν την πόλη.. προς το καλύτερο φυσικά.

Αυτό που δεν θέλουμε επ ουδενί να ζήσουμε σε τοπικό επίπεδο.. είναι αυτό που αναγκαζόμαστε να βλέπουμε να εξελίσσεται σε επίπεδο κοινοβουλίου.. με τους αρχηγούς των κομμάτων να αλληλοσπαράζονται.. Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης καθίσταται πια ασχολίαστο.. με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία τους πολιτικού συστήματος να βρίσκεται στο ναδίρ..

Αυτήν την πολιτική κουτοπονηριά.. πραγματικά δεν τη χρειαζόμαστε τους επόμενους μήνες στην πόλη μας.. Γι αυτό και στα Μασάλια απευθύνουμε έκκληση στους υποψήφιους να μην ακολουθήσουν το δρόμο της κόντρας Τσίπρα – Μητσοτάκη.. και συνάμα να αναλογιστούν το τι επιτάσσει η απλή αναλογική.. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να βρει ενωμένο το δημοτικό συμβούλιο και όχι γεμάτο ενοχές και κρίσεις έλλειψης εμπιστοσύνης..

Εχτές λοιπόν είχαμε δημοτικό συμβούλιο.. Ίσως το μοναδικό που δεν παρακολούθησε κάποιος από τα Μασάλια.. Και είναι αυτό το συμβούλιο που είχε και κάποιο προεκλογικό τόνο. Την επομένη διαβάσαμε στο διαδίκτυο μπηχτές μεταξύ δυο κύριων διεκδικητών του θώκου.. του Χρήστου Παγώνη και της Έλενας Βάκα..

Ο δήμαρχος κατακεραύνωσε την αντιπολίτευση.. και με έναν τακτικό αντιπερισπασμό.. την έθεσε προ των ευθυνών της απέναντι στους δημότες.. Συγκεκριμένα, αρίθμησε όσα καταψήφισε η αντιπολίτευση μαζί με την τροποποίηση του προϋπολογισμού.. και διόλου ασήμαντα δεν είναι αυτά. Από την άλλη, η Έλενα Βάκα κατηγόρησε τον Χρήστο Παγώνη, ότι πέταξε λάσπη στον ανεμιστήρα για την ΔΕΥΑΧ. Μάλιστα του προσάπτει ανικανότητα στη διαχείριση της επιχείρησης καθώς και ατολμία στο να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω και τις δυο ανακοινώσεις.. Στα Μασάλια το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε.. στο πλαίσιο και της υποστήριξής μας στην απλή αναλογική.. είναι ότι οι ευθύνες για τα κακά, αλλά και οι επιβραβεύσεις για τα καλά.. επιμερίζονται και στους δυο κύριους διεκδικητές.. και όχι μόνο. Δυστυχώς το αποτέλεσμα αυτής της εξίσωσης μέχρι σήμερα δεν είναι θετικό.. και αυτό ο δημότης το διακρίνει. Μπορούν βέβαια να αλλάξουν τα πράγματα, μπορεί να βελτιωθεί η πόλη σε πολλούς τομείς.. όπως εντούτοις και να συνεχίσει σε χαμηλά στάνταρ.. Να συζητήσουμε λοιπόν για το μέλλον; Άλλωστε οι δημότες δεν δίνουν έτσι εύκολα την ασυλία στην κάλπη..

Δήλωση Χρήστου Παγώνη:


Έχουμε προσπαθήσει απο την πρώτη στιγμή της θητείας μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνεργασιών και συναναίσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα του Δήμου μας. Μέχρι σήμερα ελάχιστες είναι οι φορές που αυτό επετεύχθη. Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιπολίτευση καταψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Χαλκιδέων που περιελάμβανε σημαντικά έργα και κρατικές ενισχύσεις/επιδοτήσεις που εξασφαλίσαμε για το Δήμο μας.

Ενδεικτικά αναφέρω οτι καταψηφίστηκαν απο την αντιπολίτευση τα εξής έργα:

Α. 3 εκατομ. Ευρώ για την Αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς απο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Β. 7.2. εκατομ. εγκεκριμένη χρηματοδότηση για το Μουσικό Σχολείο στη Ν. Αρτάκη
Γ.Κρατική επιχορήγηση 290.000 ευρώ εκ των οποίων τα 50.000 για τα σχολεία
Δ. 270.000 ευρώ για νέες παιδικές χαρές
Ε. 525.000 αγροτική οδοποιία στην Κοινότητα Λουκισίων
Ζ. 830.000 ευρώ για την Ανάπλαση του Κυζικείου Άλσους Ν. Αρτάκης
Ε. Αποκατάσταση ζημιών απο τη θεομηνία στην Δ.Ε. Ανθηδώνας 270.000 ευρώ
ΣΤ. Πεζοδρόμηση της Αβάντων
Η. Εγκατάσταση ειδικών ραμπών πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ
Θ. Περιτοίχιση του παλαιού κοιμητήριου 150.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός πέρασε παρά την καταψήφιση της αντιπολίτευσης. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων και Δημοτικών Παρατάξεων τόσο σε αυτή όσο και στην επόμενη δημαρχιακή θητεία. Η συνεννόηση για το σήμερα και το αύριο του Δήμου μας είναι μονόδρομος και απαίτηση των συμπολιτών μας.

Χρήστος Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δήλωση Έλενας Βάκα:


O Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκμεταλλεύτηκε την απουσία μου, για να πετάξει λάσπη και να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις για ακόμα μία φορά.

Σε συζήτηση για τον κανονισμό ύδρευσης, ανέφερε ότι παρέλαβε δήθεν από την ΔΕΥΑΧ το 2014, 20 εκατομμύρια ευρώ χρέος. Στις 20/3/2015 σε δελτίο τύπου που είχε ο ίδιος στείλει, τόνιζε ότι το χρέος αυτό ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά βρίσκονται μόνο στην φαντασία και ίσως και στο επιθυμητό του κ. Δημάρχου. Γι’ αυτό και κάθε φορά κυμαίνονται με βάση τη διάθεσή του, η οποία επηρεάζεται πλέον από τον προεκλογικό πανικό που νιώθει. Στη συνέχεια ανέφερε ότι δήθεν πήραμε καταναλωτικό δάνειο 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Ουδέποτε πήραμε δάνειο, αντιθέτως επιβαρυνθήκαμε αυτά των λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων.

Τον Αύγουστο του 2014 παραδώσαμε μια υγιέστατη επιχείρηση με θετικούς ισολογισμούς, 54 εκατομμύρια ενταγμένα έργα και 1.000.000 ευρώ στο ταμείο της ως αποθεματικό, έχοντας ασκήσει μόνο για 3 έτη διοίκηση στην καλλικρατική ΔΕΥΑΧ.

Η μόνη αλήθεια, μετά από 4 ½ χρόνια είναι η τραγική του ανικανότητα του Δημάρχου να διαχειριστεί στην αρχή ως Πρόεδρος και στη συνέχεια οι διοικήσεις που ο ίδιος συνέχεια αλλάζει, την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας. Έχει αποτύχει πλήρως και δυστυχώς αυτό το εισπράττουν καθημερινά οι πολίτες. Αντί λοιπόν να σιωπά και να σκύβει το κεφάλι, εκτοξεύει ως πυροτεχνήματα ψεύδη και το κυριότερο δεν τολμά να φέρει το θέμα της ΔΕΥΑΧ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και εμείς και οι λοιποί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δεν το κρίνει απαραίτητο (!!!) όπως είπε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διότι εάν πραγματοποιούνταν ειδική συνεδρίαση θα έπρεπε να απολογηθεί για τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απευθείας αναθέσεις, για τις εργολαβίες φιάσκο, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι διέλυσε τη ΔΕΥΑΧ, σύροντας στα Δικαστήρια και αντιδικώντας με πρωτοφανή εμπάθεια με τους εργαζόμενούς της, όπως το ίδιο έπραξε και με τους συμβασιούχους του Δήμου. Αυτό είναι το πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής…

Έλενα Βάκα
Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων

#allazoume2019, #elenavaka


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab