, ,

Τι σόι δήμαρχο θέλουμε στην Χαλκίδα; (Μέρος 2/4)


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο θα επηρεάσει τη ζωή μας σε αυτόν τον όμορφο τόπο.. σε όλες τις περιοχές του δήμου Χαλκιδέων.. το ποιος θα βγει Δήμαρχος την ερχόμενη Κυριακή; Στα Μασάλια αναλογιζόμενοι το βάρος των στιγμών παίρνουμε θέση.. και με 4 θεματικά άρθρα σας γνωρίζουμε 4 λόγους που μας κάνουν να θέλουμε για δήμαρχο Χαλκιδέων τον Χρήστο Παγώνη.

Συνοπτικά οι 4 λόγοι, οι οποίοι βέβαια θα αναπτυχθούν σε ισάριθμα άρθρα, είναι οι εξής:

Θέλουμε δήμαρχο Χαλκίδας να μην φοβάται τα οράματα..
Θέλουμε δήμαρχο Χαλκίδας να κόβει τους Γόρδιους δεσμούς..
Θέλουμε δήμαρχο Χαλκίδας να είναι δίπλα στους δημότες και όχι δίπλα στο κόμμα..
Θέλουμε δήμαρχο να έχει ορίζοντα δημάρχου και όχι ορίζοντα βουλευτή..

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε όταν λέμε ότι θέλουμε δήμαρχο να κόβει τους Γόρδιους δεσμούς..

Ορισμένοι θέλουν να δείχνουν ότι ήταν εύκολο.. λησμονώντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος.. Ήταν όντως εύκολο; Αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο επίτευγμα της δημοτικής αρχής του Χρήστου Παγώνη και του ίδιου.. την αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας.

Όποιος και να έχει την τιμή να κόψει την κορδέλα στα εγκαίνια.. η Χαλκίδα δεν ξεχνά ποιος πάλεψε γι’ αυτό το έργο. Ένας σημερινός ποντικώνας θα αλλάξει με το στολίδι που βλέπουμε τώρα σε μακέτα όλο το κέντρο της Χαλκίδας. Ιδίως σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Βενιζέλου.. η περιοχή εκεί θα αλλάξει εικόνα προς το πολύ καλύτερο.

Ο δρόμος προς τις υπογραφές διόλου εύκολος δεν ήταν. Όλοι θυμόμαστε το πόσες φορές ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης προσπαθούσε στα συμβούλια να κρατήσει αυτήν την θέση.. απέναντι σε μικροπολιτικά συμφέροντα και βλαβερές για τον τόπο ιδεοληψίες.. Ο δήμαρχος ήταν εκεί να πάει και να φέρνει τους φακέλους στο υπουργείο και στις επιτροπές πολιτισμικών μνημείων.. να επιμένει και να εξηγεί.. να μαλώνει και να αρνείται μέσες λύσεις.. και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις..

Μπορούμε με λίγα λόγια να πούμε.. ότι ο Χρήστος Παγώνης ήταν εκεί να κόψει και αυτόν τον Γόρδιο Δεσμό.. όπως το έπραξε και με άλλα τέτοια δεσμά.. όπως η γραφειοκρατία στον δήμο, τα κολλημένα έργα και οι φράχτες επικοινωνίας δημότη με τη δημοτική αρχή..

Άραγε η Έλενα Βάκα θα μπορούσε να κόψει τέτοιους Γόρδιους δεσμούς; Εσείς θα το κρίνετε..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab