,

Για σενα Έλληνα που όλους τους κρίνεις.. εκτός από τον εαυτό σου.


Κοίτα να δεις που το καλοκαίρι τελειώνει και δεν έχουμε ποιους να κρίνουμε τον φθινόπωρο.. Καλά τη βγάλαμε τόσο καιρό να τα ρίχνουμε στον Τσίπρα.. πλέον.. μετά και την ετυμηγορία μας.. στο στόχαστρο θα μπει ο Μητσοτάκης. Προς το παρόν.. τη σκυτάλη της κριτικής μας.. την πήραν οι διεθνείς μας παίχτες.

Ο Έλληνας.. αφού έβγαλε το άχτι του με τον Τσίπρα.. και αφού έκανε και τα μπάνια του.. ήρθε η ώρα να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ.. στο να κρίνει με ευκολία τους άλλους. Την κριτική δεν απέφυγε ο «αμφιλεγόμενος» για κάποιους Έλληνας – όχι για εμάς – Γιάννης Αντετοκούμπο. Παίζει χαλαρά λένε.. και ότι δεν πρέπει να φορά την γαλανόλευκη ένας παίχτης που δεν τα δίνει όλα.

Τι άλλο να δώσει ο μαύρος;

Ααα.. δεν τα δίνει όλα ο Γιάννης; Δηλαδή ο άνθρωπος επέλεξε.. και πίεσε μάλιστα.. να αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο.. ρισκάροντας τραυματισμό ή κούραση. Ξέρετε εσείς που τον κρίνετε το τι επένδυση είναι αυτός ο παίχτης; Γνωρίζετε το τι πίεση δέχτηκε ώστε να μην συμμετέχει; Όταν ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των Μπακς επενδύει χρυσάφι πάνω του.. πείτε μου.. δεν είναι αυτό η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Γιάννης την τιμά την φανέλα; Για κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη.. για το 1/1000 των χρημάτων.. εσείς θα τη φορούσατε τη φανέλα;

Κι άλλο θύμα κάρφωσε η κριτική των Ελλήνων.

Ο προπονητής των Ελλήνων αστέρων της Καλαθοσφαίρισης.. των παιχτών που σήκωσαν ευρωλίγκες και φυσικά του Γιάννη Αντετοκούμπο.. δεν είναι γνωστός και διάσημος.. ούτε βρέθηκε στο τιμόνι καμίας μεγάλης ομάδας. Είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.. ο οποίος κάθισε στον πάγκο μικρών ομάδων.. και μάλλον.. ενδεχομένως.. ούτε ευρωλίγκα δεν έπαιξε. Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους αρκούν.. ώστε η κάθε ήττα να χρεώνεται σ’ αυτόν.. Τουλάχιστον.. μεγάλο μέρος της κριτικής των Ελλήνων εκεί κατευθύνεται.

Το παράλογο;;;

Τελικά.. να φύγουν οι μεγάλοι παίχτες γιατί δεν την ιδρώνουν και πολύ τη φανέλα.. προφυλάσσοντας τους εαυτούς τους για τις ομάδες τους.. ή να φύγουν οι άπειροι προπονητές ή παίχτες που δεν αξίζουν να φορούν αυτή τη φανέλα; Την απάντηση ίσως τη δίνει η εθνική ποδοσφαίρου.. που δεν τα πήγε καλά και αποκλείστηκε από τα προκριματικά για το παγκόσμιο κύπελλο. Αυτοί είμαστε και τόσα μπορούμε.. Χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό και καλύτερες οικονομικές δυνατότητες για υποδομές.. και δεν είναι σε καλύτερη μοίρα. Π.χ. η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων και της καλύτερης οικονομίας, η μητέρα Ρωσία και η Κινέζικη υπερδύναμη..

Ποιος έχει σειρά;

Δεν τη γλυτώνει την κριτική ο Μητσοτάκης. Έτσι είναι ο Έλληνας. Μόνο η δική του καμπούρα μένει εκτός κριτικής. Το γεγονός ότι η πολιτική κρίση του λαού φέρνει στην εξουσία τον έναν μετά τον άλλον που αποτυγχάνουν.. και παρά ταύτα συνεχίζει ο ίδιος λαός να έχει λανθασμένη κρίση.. και να πληρώνει πάλι τα ίδια λάθη.. μας ξεπερνά στα Μασάλια.. Δεν μπορεί να μη μας αξίζει κανένας.. Μάλλον εμείς δεν μας αξίζουμε..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab