,

Πως τον θέλει τον ντιλιβερά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης;


Πως τον θέλει τον ντιλιβερά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης; Μας το αποκάλυψε στην ομιλία του στη ΔΕΘ.. Τον θέλει να είναι ασφαλισμένος και να αποζημιώνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.. και όχι να δουλεύει με μαύρα.. τον θέλει να του παρέχει ο εργοδότης του το μηχανάκι, το κράνος και τον εξοπλισμό. Αυτά είπε ο οσονούπω Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα τον μεγαλύτερων πολιτικών «θα».

Λησμόνησε ενδεχομένως να αναφερθεί στα ψίχουλα που παίρνει ο ντιλιβεράς. Λησμόνησε να αναφέρει ότι πολλοί μαγαζάτορες του υπολογίζουν στο μισθό ακόμα και τα φιλοδωρήματα. Λησμόνησε να αναφέρει πως ακόμα και όταν τον έχουν ασφαλισμένο.. τον ασφαλίζουν με λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά εργάζεται. Και φυσικά ποιος θα τα ελέγξει όλα αυτά; Το ελληνικό δημόσιο που σε αυτήν την περίπτωση είναι η εφορία; Αυτό το υποστελεχωμένο τμήμα των ράμπο.. που μάλιστα θα πρέπει να περάσουν και κάποιου είδους αξιολόγηση.. που σαφώς και υποκρύπτει μετακινήσεις και μείωση μισθών; Ή μήπως θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι μια ιδιωτική εταιρεία θα μπορούσε να καταστείλει αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή;

Προφανώς το παράδειγμα του ντιλιβερά.. που επέλεξε ο πολιτικός ο οποίος διαμηνύει ότι απεχθάνεται τον λαϊκισμό.. αποτελεί καθαρά ένα είδος πολιτικής του καφενείου.. αποτελεί έναν στυγνό λαϊκισμό. Ποτέ μα ποτέ.. το ελληνικό κράτος με αυτούς τους πολιτικούς.. το ίδιο κράτος των τελευταίων μνημονιακών και μη μνημονιακών χρόνων.. δεν θα σκεφτεί και δεν θα εργαστεί για το καλό του ντιλιβερά.. Ιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. ο άνθρωπος που σπούδασε στο εξωτερικό και αντιλαμβάνεται την αριστεία μόνο μέσα από τα πτυχία.. και όχι μέσα από τις πράξεις.. ποτέ μα ποτέ δεν θα λάβει μια απόφαση φιλική γι αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων..

Ποια κατηγορία; Για τον φτωχό βιοπαλαιστή, για τον άνθρωπο που δεν σπούδασε, γι αυτόν που σπούδασε αλλά δεν είχε από πίσω τον οικογενειακό κύκλο που θα τον προωθήσει.. γι αυτόν που είναι υπάλληλος και όχι αφεντικό.

ΥΓ: Τελείωσα τις σπουδές μου το 2006-2007. Και εκείνη την εποχή – την προ-μνημονιακή – αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πολύ καλύτερη μοίρα. Πτυχιούχος με άριστα, απόφοιτος πολυτεχνείου, με ξένες γλώσσες.. και να βγάζει φωτοτυπίες προσδοκώντας τι;.. Στο τέλος.. ή ταξιτζής, ή ντιλιβεράς, ή μπουφετζής.. ή διαβατήριο.. Γιατί και τότε έφευγαν τα μυαλά στο εξωτερικό.. Δεν είναι το μνημόνιο ηλίθιε.. είναι το πολιτικό σύστημα..



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab