, ,

Στη Χαλκίδα φιλοξενούμε τους πιο τιτάνιους αθλητές.. τους πιο όμορφους ανθρώπους. Θα είμαστε όλοι εκεί!!


Τα Special Olympics Ελλάς, στο πλαίσιο ανάπτυξης των Αγωνιστικών τους Δραστηριοτήτων και σε συνδυασμό με την πολύχρονη γνώση και την εμπειρία τους συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Εύβοιας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη συνεργασία του Δήμος Χαλκιδέων, Πανελλήνιους Αγώνες Bocce Special Olympics, στην Χαλκίδα από τη Τετάρτη 19 έως τη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα των Αγώνων:


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018
Τελετή Έναρξης: 19:00
Παραλία Χαλκίδας (Στρογγυλό)

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018
Τελικοί Αγώνες: 9:00 - 16:00
Κλειστό Γυμναστήριο
«Τ.Καμπούρης» - Κάνηθος

Ενημερωτική Ημερίδα
Special Olympics Hellas
Family Program: 18:00
Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοας


Tα Special Olympics Ελλάς είναι ένα µη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωµατείο. Το µήνυµά του είναι απλό και συγχρόνως δυνατό: τα άτοµα µε διανοητική αναπηρία είναι ισότιµα µέλη της κοινωνίας µας.

Η κοινωνική αναγνώριση των ατόµων αυτών, καθώς και των ανθρώπων που τα αγαπούν και τα φροντίζουν, συνεχίζει να είναι ένας στόχος που φαντάζει µακρινός. Για αιώνες, έφεραν το στίγµα της ιδρυµατοποίησης, της αποστείρωσης, της κοινωνικής αποµόνωσης και της µισαλλοδοξίας.



Παρ’ όλα αυτά, τα άτοµα µε διανοητική αναπηρία εµµένουν στην επιδίωξή τους να κερδίσουν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και µισό αιώνα, µητέρες, πατέρες, αδέρφια και άτοµα µε διανοητική αναπηρία προσπαθούν να ανοίξουν τα µάτια του κόσµου στην απλή αλήθεια, ότι καθένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει χαρίσµατα...

Στα Special Olympics δεν λένε ότι µπορούν να αλλάξουν τον κόσµο, αλλά για τους αθλητές τους… είναι µια µεγάλη αλλαγή στο δικό τους κόσµο. Το όραµά τους είναι ένας κόσµος όπου κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τις ικανότητες ή τις αναπηρίες του, είναι αποδεκτός, ευπρόσδεκτος και πολύτιµος – ένας κόσµος ένταξης και κοινού σεβασµού, χωρίς προϊδεασµούς και προκαταλήψεις.

Το σωματείο που βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια των Ελλήνων Αθλητών Special Olympics από το 1987.. παρά τις όποιες δυσκολίες.. βλέπει τις αξίες που ενέπνευσαν το Ολυµπιακό Κίνηµα να ζωντανεύουν στα µάτια αυτών των απλών και ειλικρινών ανθρώπων.. και αναγνωρίζει τη µοναδική ευκαιρία που µας δίνουν όλους εμάς.. να αλλάξουµε νοοτροπία και να µπούµε στην καρδιά εκατοµµυρίων ανθρώπων.. τόσο στη χώρα µας όσο και σε ολόκληρο τον κόσµο.


Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους µε διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσµα ολυµπιακών αθληµάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόµενοι τη χαρά που ο αθλητισµός προσφέρει, µε τους φίλους τους, τους γονείς τους, τους εθελοντές τους και υποστηρικτές τους, σε ένα περιβάλλον σεβασµού και αποδοχής.

Από πληροφορίες: http://www.specialolympicshellas.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab