, ,

Τι θέλουμε εδώ στην Εύβοια από τον ΣΥΡΙΖΑ;


Τον Σεπτέμβρη του 2015 δώσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ τόσους ψήφους.. όσους σε όλα τα άλλα κόμματα μαζί. Εδώ στην Εύβοια στηρίξαμε με το παραπάνω το κυβερνών κόμμα.. και μας το ανταπέδωσε βγάζοντας 4 κυβερνητικούς βουλευτές.. εκ των οποίων τον έναν τον έκανε υπουργό αγροτικής ανάπτυξης.. τομέας που ενδιαφέρει πολύ το νομό.

Για του λόγου το αληθές.. ορίστε πόσα κουκιά μάζεψαν τα 5 πρώτα κόμματα στο νομό:

ΣΥΡΙΖΑ 46.195 39,94% ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27.724 23,97% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9.168 7,93% ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. 7.549 6,53% ΚΚΕ 6.230 5,39%
Σε λίγους μήνες ξαναέχουμε εκλογές στον τόπο. Πρώτη φορά.. απ’ όσο θυμάμαι να ζω και να ασχολούμαι με τις πολιτικές εξελίξεις.. θα προκηρυχτούν εκλογές με πλήρη θητεία μιας κυβέρνησης. Είναι σαφώς μια καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα.. καινοτομία με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια πως αυτό περίμενε και ο κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ.. να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να φέρει μια άλλη φιλοσοφία όσον αφορά την πολιτική ζωή της χώρας μας. Γεγονός είναι ότι γι αυτήν την αλλαγή τόλμησε και πήρε πρωτοβουλίες που ήθελαν πολιτικό θάρρος. 


Πολέμησε για τα θέματα ισότητας απέναντι σε κύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού.. καθώς και στον κυβερνητικό εταίρο που εκφράζει παρόμοια πιστεύω.. Επιπλέον.. έφερε την απλή αναλογική και στην τοπική αυτοδιοίκηση.. απέναντι στους περισσότερους δημάρχους που αρέσκονταν στην εξουσία της ελεγχόμενης πλειοψηφίας.. έφερε αλλαγές στην παιδεία απέναντι στη θρησκόληπτη εκστρατεία μίσους και στα ιδιωτικά συμφέροντα.. αλλά δυστυχώς και στα στραβά μάτια και κλειστά στόματα και της εκπαιδευτικής κοινότητας.. Πολέμησε επίσης τα καρτέλ και τα διακινούμενα βαλιτσάκια στην υγεία και το φάρμακο.. απέναντι σε ένα καλά οργανωμένο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.. και πολλά άλλα – ανάμεσά τους και το πλέον σημαντικό στο οποίο και στα Μασάλια είμαστε απέναντι.. που δεν είναι άλλο από τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τολμά και κάτω από δύσκολες συνθήκες (οικονομική κρίση, μνημόνιο, προσφυγικό, εθνικά) όπως και τραγικά συμβάντα με φυσικές καταστροφές.. βρίσκεται ακόμα σε θέση διεκδίκησης της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσει και άλλα πράγματα έως την κάλπη.. Θα ασχοληθεί όλο το υπόλοιπο διάστημα με τα κοινωνικά προβλήματα και θα προσπαθήσει να ανακουφίσει πολύ κόσμο. Θα προσπαθήσει σίγουρα να δημιουργήσει και σημεία εντυπωσιασμού.. όπως τυχόν δικαστικές εξελίξεις γύρω από τη διαφθορά και το παλιό πολιτικό σύστημα.. ή και εθνικές τομές με επίκεντρο τα ενεργειακά στο Αιγαίο.

Σε αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αλλάζει την εικόνα.. αλλά γίνεται ένα μ’ αυτήν την ξεθωριασμένη εικόνα που προσβάλει τους ανθρώπους αυτής της χώρας.. είναι η επικοινωνιακή προσέγγιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ.. δικαιολογημένα βέβαια.. μιας και το μεγαλύτερό του κομμάτι.. είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ. Κοντολογίς.. οι βουλευτές της αριστερής κυβέρνησης άγονται και φέρονται όπως ακριβώς δεν θα έπρεπε.. με νοοτροπία.. ΠΑΣΟΚ και πάσης Ελλάδος.

Πέρασαν τρία χρόνια.. και εγώ ως πολίτης.. δεν ένιωσα τον συριζαίο βουλευτή όπως θα έπρεπε. Θαρρείς πως κρύφτηκαν αντί με περίσσια αξιοπρέπεια να βγουν στην κοινωνία. Άφησαν έτσι μόνους τους πολίτες.. αυτούς τους 46.195 που τους ψήφισαν στην Εύβοια.. Τους άφησαν στις άγριες φωνές και διαθέσεις μιας ρεβανσιστικής τοπικής συμμαχίας ΝΔτων και Πασόκων. Οι συριζαίοι βουλευτές δεν τίμησαν αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που τους πίστεψαν.. Πώς αύριο μεθαύριο θα τους κοιτούν στα μάτια και θα τους πουν ότι ήταν διαφορετικοί από τους άλλους.. που ήδη βίωσαν την απαξίωση του κόσμου;

Ωστόσο.. υπάρχει ακόμα καιρός. Υπάρχει ο καιρός να λιώσουν οι σόλες.. υπάρχει ο καιρός να βγει το κερί του βουλευτή από το αφτί και να ακούσουν τον απλό τον κόσμο.. τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας. Να αφουγκραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες. Να το κάνουν και να βγουν μπροστά με δράσεις κοινωνικές. Να γίνουν αρωγοί μιας συνεργασίας κράτους – τοπικής αυτοδιοίκησης – κοινωνίας εθελοντών. Αυτή δεν είναι η αριστερά; Αυτή δεν είναι η πραγματική αριστερά;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab