, , ,

Βγάζεις το νέο δήμαρχο Χαλκίδας με το απόλυτο τεστ..


Εντάξει.. νομίζω ξεπεράσαμε τον εαυτό μας στα Μασάλια. Λίγο ακόμα και θα δούμε να έρχεται ο γιατρός να μας φορέσει τον ζουρλομανδύα.. όσο συνεχίζουμε να πολεμάμε τα τετριμμένα και να σας γράφουμε τέτοια θέματα.

Τι είναι και αυτό το σημερινό.. τι έμπνευση! Θέλαμε να βγάλουμε ένα τεστ σαν κι αυτά που βλέπουμε στα social.. το οποίο να έχει και σχέση με τα πολιτικά δρώμενα της Χαλκίδας μας. Καλά.. δεν είμαστε και προγραμματιστές.. γι’ αυτό και τα γραφικά δεν αποτελούν μέρος της σκέψης μας. Ωστόσο.. κάτι κάναμε.. κάτι σχεδιάσαμε.. και νομίζουμε ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον.

Πως να κρίνετε το παρακάτω τεστ:


Σαφώς και δεν θα αναζητήσετε την αλήθεια μέσα απ’ αυτό. Εντούτοις.. σίγουρα θα προβληματιστείτε.. και θα ξεκινήσετε να παρακολουθείτε τα πράγματα γύρω από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με πιότερο ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια για το τεστ:


Μιλάμε για μια ιστορία η οποία θα σας θέσει 5 διλήμματα. Θα διαβάζετε την ιστορία και θα τίθεται το κάθε δίλημμα με μεγάλα και ευδιάκριτα γράμματα. Κατόπιν θα βλέπετε μια σχετική εικόνα ώστε να σκεφτείτε την απάντηση προτού διαβάσετε τις 3 εναλλακτικές απαντήσεις που σας δίνουμε. Θα πάρετε ένα χαρτί και ένα στυλό και θα σημειώνετε τι απαντήσατε. Όταν ολοκληρωθεί το τεστ θα ξαναπάρετε το χαρτί και θα κάνετε έναν πίνακα με τα 9 πρόσωπα που θα σημειώσετε αμέσως μετά και θα «βάλετε σταυρούς» αναλόγως τις απαντήσεις. Θα πάμε βήμα – βήμα για να βγάλουμε το επικρατέστερο πρόσωπο για τον χρυσοστόλιστο θώκο του δημάρχου Χαλκίδας..
ΣΗΜ: Ελπίζουμε να μην παρεξηγηθεί ο κος δήμαρχος.. άλλωστε ξέρουμε ότι έχει χιούμορ!!
Τα πρόσωπα που επιλέξαμε στο τεστ είναι 9.. 3 από την σημερινή δημοτική αρχή, 3 από την μείζονα αντιπολίτευση και 3 ειδικές επιλογές.

Από τη δημοτική αρχή επιλέξαμε:

Φυσικά τον νυν δήμαρχο, απόφοιτο πολιτικών και οικονομικών επιστημών.. και δημόσιας υγείας. Επίσης τον αντιδήμαρχο Βασίλη Καθαροσπόρη με τα καρδάρια εμπειρία στα κοινά (επάγγελμα: πολιτικός – τέλος) και τις φήμες βέβαια που τον θέλουν να στήνει δικό του συνδυασμό. Τέλος την καθηγήτρια Γερμανικής γλώσσας και την «Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη» της πόλης μας.. την πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη.. γιατί όχι και δημαρχίνα;

Από την μείζονα αντιπολίτευση επιλέξαμε:

3 στα 3 δικηγόρους.. και αναφερόμαστε στον πρώην δήμαρχο και αρχηγό παράταξης Θανάση Ζαμπίλη που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, στην Έλενα Βάκα που η στρόφιγγα γέρνει προς τη βουλή με πολύ αισιόδοξα για εκείνη μηνύματα.. ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις.. και στον Γιάννη Μπάκα.. που περιμένουμε από μέρα σε μέρα την ανακοίνωσή του.

Από επιλογές μας:

Καταρχάς την δυναμική ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ελένη Μιτζιφίρη, καθηγήτρια σωματικής αγωγής.. η οποία φήμες λένε ότι κάτι ετοιμάζει. Επίσης τον Πάνο Καραμούζη, ο οποίος έχει σπουδάσει marketing και δημόσιες σχέσεις, έχει δυνατό βιογραφικό με συμμετοχή του σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως στον σύλλογο κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού.. και στον Καλό Σαμαρείτη… και όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί.. φημολογείται ότι του έχει γίνει πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο. Τέλος, τον Αντρέα Παπανδρέου, οικονομολόγο και πρόεδρο του ΟΛΝΕ.. που αν και δεν έχει μαθευτεί κάτι σχετικό.. παρά ταύτα αποτελεί κεφάλαιο για την αριστερή παράταξη στην πόλη.

Ξεκινά το τεστ – πάρτε χαρτί και στυλό:


Είσαι τουρίστας σε ένα μέρος της παλιάς σοβιετικής ένωσης. Έμεινες μιας εβδομάδα και έφτασε η ώρα της επιστροφής. Ήσουν μόνος για διακοπές. Έχεις κλείσει θέση σε τρένο με προορισμό την Ελλάδα σε ένα ταξίδι που ξεκινά στις 8 το πρωί και φτάνει τα ξημερώματα. Φτάνεις λοιπόν στο κισσέ και βγάζεις εισιτήριο. Η ώρα είναι 07:10 οπότε έχει λίγη ώρα ακόμη. Βγαίνεις από το μικρό σπιτάκι που εκδίδει εισιτήρια και…

Κλείσε τα μάτια και κάνε το εικόνα..


Α/ Βλέπεις απέναντί σου 3 τουριστικές εγκαταστάσεις για τους επιβάτες του τρένου. Βλέπεις ένα κόκκινο, ένα κίτρινο και ένα πράσινο σπίτι. Σε ποιο μπαίνεις μέσα; ΣΗΜΕΙΩΣΕ


Β/ Μπαίνοντας μέσα στο κτίριο αντικρίζεις στη μια μεριά ένα μαγαζί με τουριστικά και διάφορα άλλα είδη, στην άλλη ένα πιάνο – μπαρ και στην άλλη τις τουαλέτες. Που πας πρώτα; ΣΗΜΕΙΩΣΕ


Γ/ Δεν προλαβαίνουν να περάσουν 2 λεπτά και ακούς από τα μεγάφωνα ότι κάτι έγινε στη γραμμή.. και το δρομολόγιο ακυρώθηκε για την ημέρα.. και θα πραγματοποιηθεί την αυριανή. Πας στο κισσέ και σου δίνει η εταιρεία 3 εναλλακτικές.


Πρώτη να σου κλείσουν δωρεάν ένα δωμάτιο σε καλό ξενοδοχείο και να φύγεις με το αυριανό τρένο. Δεύτερον να φύγεις δίχως οικονομική επιβάρυνση με λεωφορείο που θα ξεκινήσει μετά από 8 κ μισή ώρες.. δηλαδή στις 16:00 το απόγευμα. Τέλος να σου δώσουν πίσω τα χρήματα του εισιτηρίου και να πάρεις το αεροπλάνο που φεύγει σε μιάμιση ώρα περίπου.. πλην όμως θα χρειαστεί να πληρώσεις το έξτρα διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα. Τι θα κάνεις; ΣΗΜΕΙΩΣΕ

Δ/ Μέχρι να φύγεις αποφασίζεις να τσιμπήσεις κάτι.. και πας σε ένα εστιατόριο. Εκεί που τρως.. ξαφνικά βλέπεις στο διπλανό τραπέζι έναν άνθρωπο να βγάζει από την τσέπη του μια σκοτωμένη κατσαρίδα και να τη ρίχνει στη μισοτελειωμένη του σούπα. Συνειδητοποιείς ότι θέλει να ΜΗΝ πληρώσει και εφευρίσκει αυτόν τον τρόπο. Τι κάνεις;


1. Όταν φωνάζει τον σερβιτόρο για να του το πει.. τον ξεμπροστιάζεις.

2. Πληρώνεις και φεύγοντας το αναφέρεις στον σερβιτόρο.

3. Φωνάζεις στον τύπο και του λες ότι τράβηξες βίντεο αυτό που έκανε.. επιδεικνύοντας το κινητό σου.. και ότι αν δεν το διορθώσει θα τον καταγγείλεις... ΣΗΜΕΙΩΣΕ

Ε/ Έφτασε η πολυπόθητη ώρα να φύγεις. Με όποιο μέσο μεταφοράς και να ταξιδέψεις.. θα καθίσεις λογικά με κάποιο άλλο άτομο δίπλα. Τι θα ήθελες να είχες δίπλα σου (φύλο, εθνικότητα);


1. Ένα άτομο του ίδιου φύλου – ίδιας εθνικότητας.

2. Ένα άτομο του αντίθετου φύλου – ίδιας εθνικότητας.

3. Ένα άτομο άλλης εθνικότητας... ΣΗΜΕΙΩΣΕ


Ώρα να μάθεις την ΑΛΗΘΕΙΑ:


Για το «Α» δίλημμα χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από το εξάγωνο του Holland.. μπορείτε να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο… καθώς και άρθρα για την ψυχολογία των χρωμάτων. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος – στα πρόσθετα.

Όσοι επιλέξατε να μπείτε στο κόκκινο σπίτι.. βάλτε έναν σταυρό στην κα Ζλακώνη και έναν στην κα Μιτζιφίρη. Όσοι επιλέξατε το πράσινο.. βάλτε από έναν σταυρό σε Παγώνη – Καθαροσπόρη – Ζεμπίλη – Βάκα – Μπάκα – Παπανδρέου. Τέλος.. όσοι επιλέξατε να μπείτε στο κίτρινο σπίτι.. βάλτε έναν σταυρό στον κο Παγώνη και έναν στον κο Καραμούζη.

Για το «Β» δίλημμα.. αν έχεις επιλέξει να πας στην τουαλέτα.. τότε σε ενδιαφέρουν πρωτίστως τα έργα ανάγκης – υποδομής. Άρα θα «σταυρώσεις» Καθαροσπόρη, Ζεμπίλη, Παπανδρέου και Μιτζιφίρη.. γιατί θεωρούμε στα Μασάλια ότι εκείνοι έχουν το νου τους κυρίως σε έργα. Αν έχεις επιλέξει το πιάνο – μπαρ.. τότε σε ενδιαφέρουν πιο πολύ οι εκδηλώσεις.. και θα βάλεις από έναν σταυρό σε Ζλακώνη και Καραμούζη που το έχουν οι άνθρωποι. Αν τελικά επιλέξεις να πας στο μίνι εμπορικό.. τότε στα σίγουρα βάζει Παγώνη και προσθέτεις και σε Βάκα και Μπάκα καθώς ασχολούνται πολύ με την τόνωση της αγοράς και αυτοί.

Για το «Γ» δίλημμα.. αν επιλέξεις το ξενοδοχείο και αναχώρηση την αυριανή ημέρα.. σημαίνει ότι είσαι ευχαριστημένος ή δίνεις άλλη μια ευκαιρία. Οπότε.. «σταυρό» στη δημοτική αρχή. Αν επιλέξεις να πάρεις το λεωφορείο σε 8 ώρες.. σημαίνει ότι θέλεις να φύγεις από την κατάσταση.. αλλά δεν την απορρίπτεις κιόλας. Άρα.. νομίζουμε ότι μπορείς να ξαναψηφίσεις ανθρώπους που δοκιμάστηκαν.. ανακατεύοντας την τράπουλα. Επομένως.. θα «σταυρώσεις» τη μείζονα αντιπολίτευση. Αν πληρώσεις ώστε να φύγεις άμεσα από την υφιστάμενη κατάσταση.. τότε βιάζεσαι να τα αλλάξεις όλα και γρήγορα μάλιστα.. επομένως θα ψηφίσεις ριζοσπαστικά.. και για το τεστ.. θα σταυρώσεις τις 3 δικές μας – έξτρα επιλογές.

Για το «Δ» δίλημμα.. αν επιλέξεις να τον ξεμπροστιάσεις.. τότε θα λειτουργήσεις αυθόρμητα δίχως να αναλογιστείς τις συνέπειες (πχ ότι θα σου ζητήσει ο απατεώνας αποδείξεις). Θα ψηφίσεις όποιον έχεις περισσότερο ακουστά, το πλέον προβεβλημένο. Άρα.. νομίζω πως στο τεστ θα «σταυρώσεις» τον Παγώνη, τη Ζλακώνη και τον Ζεμπίλη. Αν τώρα επιλέξεις να φύγεις και να μιλήσεις στον σερβιτόρο.. τότε φανερά δεν θέλεις να εμπλακείς.. αλλά θέλεις και να αποκαταστήσεις τα πράγματα. Επομένως θα ψηφίσεις κάποια δυναμική προσωπικότητα που η εκλογή του δεν θα ρισκάρει την όλη κατάσταση. Είναι λογικό τότε να «σταυρώσεις» τον Καθαροσπόρη, την Μπάκα, τον Βάκα και τον Παπανδρέου. Τέλος.. αν τολμήσεις να μπλοφάρεις και να του πεις ότι τον έχεις καταγράψει.. τότε και στις εκλογές θα φερθείς με σκέψη ανατροπής. Μάλλον.. για το καλό του τεστ.. θα βάλεις από έναν «σταυρό» σε Μιτζιφίρη και Καραμούζη.

Ώρα ανατροπής:


Αφού σημείωσες τις προηγούμενές σου απαντήσεις.. ήρθε η ώρα.. η τελευταία σου απάντηση.. να φέρει ανατροπές. Συγκεντρώσου λοιπόν και διάβασε σωστά.

1. Αν έχεις επιλέξει άτομο ίδιου φύλου και εθνικότητας.. τότε θα βρεις πιο άτομο του ίδιου φύλου έχει τους περισσότερους σταυρούς και είναι όντως άτομο που θα το ψήφιζες.. στην παράταξη βέβαια που υποστηρίζεις.

2. Αν έχεις επιλέξει άτομο αντίθετου φύλου αλλά ίδιας εθνικότητας.. τότε αντίστοιχα θα βρεις το άτομο του αντίθετου φύλου που έχει τους περισσότερους σταυρούς και είναι όντως άτομο που θα το ψήφιζες.. στην παράταξη βέβαια που υποστηρίζεις.

3. Αν έχεις επιλέξει να συνταξιδέψεις με άτομο από άλλη χώρα.. τότε θα αναζητήσεις την εμπειρία της ψήφου στο άτομο που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς.. πλην εκείνων που θα ψήφιζες αν δεν υπήρχε το τεστ..

-----------
Ελπίζουμε να καταλάβατε στο τέλος.. και να βγάλατε μια άκρη. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι το τεστ έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί ένα προϊόν επιστημονικής μελέτης. Ο επιμερισμός των υποψηφίων στις επιμέρους απαντήσεις πραγματοποιήθηκε με κριτήρια καθαρά προσωπικά.. ενώ έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του καθενός να αξιοποιήσει οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Εσάς που φτάσατε στο τέλος.. θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε.. και να σας ζητήσουμε να συνεχίζετε να μας στηρίζετε. Το παρόν τεστ από τη σύλληψη της ιδέας έως και την τελευταία τελεία μας πήρε περί τις 5 ώρες. Δεν το κάνουμε ούτε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα, ούτε για άλλα οφέλη.. Για ένα γαμώτο τα κάνουμε.. για το δικό μας το απλό, το λαϊκό, το καθαρό γαμώτο τα κάνουμε..


Πρωτότυπη ΦΩΤΟ: by Aggelos Argiris

ΠΡΟΣΘΕΤΑ:

Για το πρώτο δίλημμα χρησιμοποιήσαμε μια σύνθεση από το εξάγωνο του Holland και την ψυχολογία- ερμηνεία των χρωμάτων.

Για την εύρεση της συγγένειας των διάφορων τύπων, ο John Holland έχει αναπτύξει ένα σχήμα εξαγώνου, γνωστό και ως “Holland’s hexagon”, σύμφωνα με το οποίο οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στους έξι τύπους προσωπικότητας απεικονίζονται με το ακόλουθο σχήμα:

Από τα 9 πρόσωπα που επιλέξαμε.. βάσει επαγγέλματος χωρίζονται σε 3 κατηγορίες.

Στους ερευνητικούς.. (απαισιόδοξοι, επιφυλακτικοί, μετριόφρονες, επικριτές.. και συνδέονται με πολιτιστικά και φυσικά φαινόμενα).. όπως κατά τον επιστήμονα.. μεταξύ άλλων το επάγγελμα του καθηγητή (Ζλακώνη – Μιτζιφίρη). Έχουν και καλά – είναι επίσης ανεξάρτητοι, πολυσύνθετοι και διανοούμενοι ως χαρακτήρες, ευρηματικοί, παρατηρητικοί, έως και περίεργοι. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων.. ταιριάζει περισσότερο το κόκκινο.

Στους κοινωνικούς.. (φιλικοί, συνεργάσιμοι, ευγενείς, εξωστρεφείς, ευχάριστοι, θερμοί και ζωντανοί χαρακτήρες, συνήθως υπομονετικοί, αλληλέγγυοι, εξυπηρετικοί και συγκαταβατικοί).. όπως επαγγέλματα που ασχολούνται με την υγεία και τις δημόσιες σχέσεις ανάμεσα σε άλλα (Παγώνης – Καραμούζης). Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων.. ταιριάζει περισσότερο το κίτρινο.

Στους συμβατικούς – οργανωτικούς (επιμελείς, ευπροσάρμοστοι, πειθαρχημένοι, προσεκτικοί, τακτικοί, πρακτικοί, ακριβείς, ψύχραιμοι, συνεργάσιμοι, αξιόπιστοι, συχνά δογματικοί και εσωστρεφείς, ευσυνείδητοι, μεθοδικοί και οργανωτικοί).. όπως επαγγέλματα σαν του λογιστή, του δικηγόρου και του ασκούντος την πολιτική – διπλωματική επιστήμη (Παγώνης – Καθαροσπόρης – Ζεμπίλης – Βάκα – Μπάκας – Παπανδρέου). Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων ταιριάζει περισσότερο το πράσινο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab