, ,

Γιατί οι συριζαίοι ΔΕΝ αποφασίζουν για υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκίδας;


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα είναι και μετά τις επόμενες εκλογές.. ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα του κοινοβουλίου. Ωστόσο.. στη Χαλκίδα.. οι συριζαίοι δεν έχουν την ανάλογη παρουσία στο κέντρο των αποφάσεων.. στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι τόσο κοντά.. όσο ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες γύρω από τα ψηφοδέλτια. Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, η ΝΔ έχει τριχοτομηθεί με Βάκα, Μπάκα και Καθαροσπόρη.. και το κυβερνών κόμμα.. ακόμα ψάχνεται.

Στα Μασάλια.. έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει πάρα πολλά. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε.. είναι η μεγάλη ανάγκη των ντόπιων συριζαίων να χτυπήσουν δυάδα. Για να το καταφέρουν βέβαια αυτό.. χρειάζονται δυνατό όνομα για δήμαρχο. Το έχουν βρει άραγε;

Υπάρχει θέμα στον τοπικό σύριζα ως φαίνεται. Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν έχουν συνεννοηθεί για την τακτική που θα ακολουθήσουν στις επόμενες εκλογές. Γι αυτό άλλωστε και παρουσίασαν σπασμωδικές κινήσεις.. όπως το κάλεσμα του Καραμούζη, η πρόταση στήριξης Παγώνη και η λύση Μπάρμπα. Ακόμα δε και η εναπόθεση των ελπίδων σε υφιστάμενο βουλευτή.. αποτελεί κι αυτό μια λύση που υποδηλώνει έλλειψη τακτικής.. και φυσικά έλλειψη συνεννόησης.

Ο σύριζα Χαλκίδας θα πρέπει να λάβει μια απόφαση. Θα πρέπει να χαράξει την τακτική γύρω από την επιλογή του προσώπου. Το μείζον είναι βέβαια.. το ποιος θα αποφασίσει τελικά.. και φυσικά θα πάρει και την ευθύνη.. για το πλαίσιο επιλογής του προσώπου. Θα είναι φουλ συριζαίος ή εναλλακτικός και ανεξάρτητος; Θα είναι άτομο που ασχολείται με τα κοινά ή νέο και άφθαρτο πρόσωπο; Θα είναι άντρας ή γυναίκα; Θα είναι άτομο που θα χτυπήσει θώκο ή άτομο που θα χαράξει το νέο δρόμο αυτοδιοίκησης;

Στη ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.. και έρχεται κάποτε η στιγμή.. που θα πρέπει να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να αναβάλουμε συνεχώς τις αποφάσεις.. καθώς ο χρόνος καθίσταται παράγοντας ουσίας για το αποτέλεσμα. Επίσης δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πάντα πίσω από όργανα και συλλογικότητες.. και να αποφεύγουμε την κριτική.

Εάν δεν βάλετε κι εσείς αγαπητοί συριζαίοι.. το δικό σας λιθαράκι.. τότε το κάστρο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμιστεί με τον άνεμο. Δεν υπάρχει μόνο η κεντρική πολιτική σκηνή με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο.. αλλά και η μάχη της πόλης. Στην πόλη μας.. ο σύριζα δεν μπορεί να κρύψει τις αδυναμίες του. Απρόσωπος και ανύπαρκτος. Απόμακρος από την κοινωνία και τα πολλά της προβλήματα.. Και αυτό φίλοι συριζαίοι αποδεικνύεται και στην κάλπη της αυτοδιοίκησης.

Αποφασίστε καταρχάς το πρόσωπο.. και αγωνιστείτε στην πόλη.. Μην περιμένετε ένας κούκος (Τσίπρας) να φέρει την άνοιξη..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab