, , , ,

Δεν υπάρχει το savoir vivre στον δρόμο για την βουλή..



Στη μάχη του ψηφοδελτίου ο τόπος μας.. με τις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων να γράφουν και να σβήνουν ονόματα.. και τα κεντρικά να ζητούν και να παίρνουν βιογραφικά και φωτογραφίες πιθανόν υποψηφίων. Μέχρι να βγει το 2018 τα κόμματα θα πρέπει να έχουν έτοιμα τα ψηφοδέλτια.. καθώς ο χρόνος των εκλογών δεν είναι δεδομένος.. και σίγουρα δεν είναι πολύς.

Πάντως.. ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που δεν έχει σχολιαστεί ιδιαιτέρως.. είναι το φύλο των υποψηφίων βουλευτών.. το φύλο δηλαδή των προσώπων που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια. Υφίστανται φυσικά τα νόμιμα κατώτερα ποσοστά ανά φύλο.. αλλά από την άλλη.. και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιλογών αυτών.. έχουν τη σημασία τους.

Κοντολογίς.. φαίνονται ποια είναι αυτά τα κόμματα που έχουν εμπιστοσύνη στο όμορφο φύλο και το λογιάζουν ως πολιτικό κεφάλαιο.. και ποια με τις επιλογές τους το χρησιμοποιούν ως συμπληρωματικό.. Δεν υφίσταται το savoir vivre στο δρόμο για τη βουλή.. οπότε γυναίκες που μπορεί να φορέσουν το βουλευτικό ταγιέρ.. αντιμετωπίζονται σε κάποια κόμματα με επιφυλακτικότητα. Αυτή η επιφυλακτικότητα ωστόσο.. μόνο τυχαία και αγαθή δεν είναι.. αφού πολλές φορές προκύπτει από τρικλοποδιές εκ των έσω.. από το άρρεν φύλο των κομματικών στελεχών..

Τι είναι αυτά που λες;.. θα μου πουν κάποιοι. Έλα ντε.. που και που.. λέμε και καμιά χαζομάρα.. ε;;; δεν συμφωνείτε;;; Που και που λέμε και καμιά ανοησία.. Άκου φυλετικός ρατσισμός στα κόμματα..
    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab