, , ,

Ανατροπή δημοσκοπήσεων και νίκη Τσίπρα βλέπουμε στα Μασάλια.. Μήνυμα προς βουλευτές Εύβοιας.


Πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά, μέσα στις γιορτές, θα λάβουν χρήματα που αποδίδονται στην κυβερνητική πολιτική και τα υπερπλεονάσματά της. Από 300 ευρώ έως και πολλές χιλιάδες ευρώ.. από το κοινωνικό μέρισμα έως τα αναδρομικά.. αλλά και τα δώρα. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα φιλοδοξεί να αλλάξει το ρου της πολιτικής ιστορίας.. στην οποία οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν άνετη νίκη της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές. Με τι τρόπο; Με παροχές στους πιο αδύναμους. Άλλωστε.. ομολογεί η ίδια η κυβέρνηση ότι η πολιτική της έχει ταξικό πρόσημο.. μόνο που πλέον.. τον καιρό των μνημονίων.. αυτό το πρόσημο περιλαμβάνει το μαζικότερο πληθυσμό των Ελλήνων.

Οι φτωχότεροι Έλληνες θα ανακουφιστούν κάπως.. όχι πολύ.. αλλά σημαντικά βάσει των αναγκών τους. Θα πληρώσουν ορισμένες φορο-υποχρεώσεις, θα πληρώσουν μια ΔΕΗ, θα βάλουν λίγο πετρέλαιο θέρμανσης.. και γιατί όχι.. θα ρίξουν και λίγο χρήμα στην αγορά.. στο τραπέζι των γιορτών, σε δώρα και σε ψυχαγωγία. Όλα αυτά τα χρήματα δεν τα βλέπουν οι Έλληνες ως μια πράξη ελεημοσύνης.. αλλά ως μια πολιτική πράξη.. και εξηγούμαστε το γιατί.

Γιατί οι Έλληνες έβγαλαν στην κάλπη τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα δις; Γιατί ιδίως τη δεύτερη φορά, στην οποία όλοι γνωρίζανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει μνημονιακές πολιτικές, ξαναψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα; Φυσικά διότι όλοι περίμεναν αυτήν την οικονομική ανακούφιση.. η οποία παρεμπιπτόντως έρχεται σήμερα δίχως να κυριαρχεί η ανασφάλεια της χρεοκοπίας.. αλλά η σίγουρη πορεία προς την υλοποίηση του προγράμματος και την έξοδο από την κρίση.. σε βάθος χρόνου βέβαια.. σιγά σιγά όπως λένε οι απλοί πολίτες.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, παρά τις Κασσάνδρες από πλευράς αντιπολίτευσης, μια χαρά τα πάει στον οικονομικό τομέα. Ησύχασαν και οι δανειστές, και όλα βαίνουν καλώς.. με τα νούμερα στους δείκτες εργασίας, ανεργίας κτλ. να παρουσιάζουν αισιόδοξες τάσεις. Για το λόγο αυτό.. ο αντιπολιτευτικός λόγος επικεντρώνεται συνήθως στο ζήτημα των Σκοπίων αλλά και των παπάδων. Σημαντικά και τα δυο αυτά θέματα.. αλλά επειδή και η αντιπολίτευση δεν εμπνέει μια σταθερότητα θέσεων και στα δυο ζητήματα.. ο κόσμος στέκεται με επιφύλαξη.

Όλα δείχνουν ότι το ερχόμενο διάστημα θα είναι προεκλογικό… και η κάλπη ενδεχομένως να έρθει νωρίτερα απ’ όσο περιμένουμε.. μπορεί και πριν το Πάσχα. Το ζήτημα των Σκοπίων είναι αυτό που ίσως καθορίσει και το χρόνο των εκλογών.. καθώς στα Μασάλια φρονούμε πως ο συγκυβερνήτης και ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση πριν έλθει το ζήτημα στη βουλή. Ο κος Καμμένος θα παίξει τα ρέστα του πάνω σε ένα θέμα στο οποίο έχει και κάποια ευαισθησία ο ίδιος. Ο Πάνος Καμμένος θα ορίσει τις κάλπες.. κάλπες οι οποίες «βολεύουν» και τον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί τον βολεύουν; Επειδή ο Σεπτέμβρης, ο κανονικός μήνας εκλογών, βρίσκεται μετά από το καλοκαίρι. Και τι μ’ αυτό θα πει κάποιος; Το καλοκαίρι υπάρχουν και οι περίεργες φωτιές, υπάρχει και η χαλαρότητα των πολιτών την οποία μπορεί να χειριστούν με όποιον τρόπο θέλουν τα ΜΜΕ.. και υπάρχει και το χρονικό πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και τις πρώτες δόσεις.

Άρα αγαπητοί αναγνώστες.. η καλύτερη περίοδος για εκλογές είναι ο Απρίλιος που μας έρχεται. Θα είναι ο Απρίλιος, με ΟΧΙ ψηφισμένο το ονοματολογικό.. και τη μπάλα να γυρνά στο τερέν της ΝΔ. Θα ψηφίσεις Κυριάκο Μητσοτάκη το όνομα «Μακεδονία» στο ονοματολογικό; Και να σου από πάνω ο Αμερικάνος, και να σου από πάνω και ο Ευρωπαίος.. όλοι θα πιέζουν να πει το ΝΑΙ στη συμφωνία.. όπως αυτή ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΘΗΚΕ από την κυβέρνηση Τσίπρα. Οι Έλληνες θα ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει τον επαναστάτη.. και από την άλλη μεριά θα αντικρίζει Αμερικάνους και Ευρωπαίους να του βάζουν απέναντι την οικονομική επιβίωση. Έτσι δεν υποστηρίζει η ΝΔ ότι έγινε και τώρα; Δεν υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις; Άραγε.. ο δικός τους πρωθυπουργός.. θα ξαναδώσει πίσω τις συντάξεις για να κρατήσει το όνομα Μακεδονία; Αφελείς είναι οι δανειστές;

Η προεκλογική περίοδος θα είναι μια πηγή διλημμάτων για τον νέο πρωθυπουργό.. που οι δημοσκοπήσεις θέλουν να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπορεί ο ίδιος να επιλέξει να είναι ο πρωθυπουργός λίγων ημερών.. λέγοντας στο λαό αυτά που θέλει ν’ ακούσει.. και στους ξένους αυτά που θέλουν εκείνοι ν’ ακούσουν. Όταν όμως θα έρθει η ώρα της κρίσης.. η φθορά της εξουσίας δεν θα πλήξει τον Τσίπρα.. αλλά τον Μητσοτάκη.. κι αυτή η φθορά θα είναι ανεπανόρθωτη καθώς μιλάμε για τα εθνικά ζητήματα.. μιας και η διέξοδος σ’ αυτήν την περίπτωση.. θα είναι η ακροδεξιά. Η ΝΔ θα φέρει ακέραια την ευθύνη. Το βλέπουμε να συμβαίνει και στην Ευρώπη.. στη χώρα μας κρατιέται ακόμα (στο 7 με 8%) λόγω του πολιτισμικού υποβάθρου των Ελλήνων.

Όλα αυτά.. θα ειπωθούν και θα τονιστούν πλησιάζοντας στις εκλογές. Ο λαός μας έχει την αυτογνωσία αλλά και την έμπειρη κρίση να επιλέξει το καλύτερο γι αυτόν. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις πρωτεύον ρόλο έπαιξαν τα οικονομικά. Αυτό έχει τη σημασία του.. και πιστεύουμε ότι θα ισχύσει το ίδιο και στις επόμενες εκλογές. Νικητής; Μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας.

ΥΓ: Στα Μασάλια είμαστε κατά τις συμφωνίας των Πρεσπών. Νομίζουμε ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κατά. Αυτό θα πρέπει να φανεί και στο κοινοβούλιο. Θα πρέπει οι βουλευτές να εκπροσωπήσουν κανονικά τον λαό. Ακόμη και όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πιέσουν τους βουλευτές να αντισταθούν. Ο λαός μπορεί να κάνει λάθος.. αλλά αφού αυτό θέλει.. θα πρέπει αυτό να γίνει - τέλος. Η συμφωνία θα πρέπει να καταψηφιστεί στη βουλή, μετά από συζήτηση ημερών. Ο λαός θα πρέπει να δώσει το στίγμα του εκτός βουλής.. με μια συγκέντρωση δίχως προηγούμενο.. με εκατομμύρια Έλληνες να λέμε ΟΧΙ. Αυτό ορίζει η δημοκρατίας μας. Κανείς Τσίπρας δεν θα μπορέσει να σταθεί μπροστά σε έναν τέτοιο λαό.. ο οποίος σε σύνεση και υπομονή παρέμεινε στην Ευρώπη, υπομένοντας τα αβάστακτα μέτρα των άδικων μνημονίων, και τώρα αποφασίζει να ΜΗΝ πουλήσει την ιστορία του.

ΥΓ2: Προς κκ. Βουλευτές Εύβοιας. Βγείτε στους δρόμους, μιλήστε με ανθρώπους (μην το κάνετε μόνο προεκλογικά), και αναζητήστε την αλήθεια, την ωμή πραγματικότητα. Δείτε ότι ο λαός δεν θέλει την συμφωνία. Μην προδίδετε αυτόν τον λαό. Δείξτε σεβασμό.. το απαιτεί και η δημοκρατία μας. Πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Μην είστε στρατιωτάκια. Μετρηθείτε με το κύρος του Αξιώματος και τις ιστορικές στιγμές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab