, ,

Η πρώτη επίσημη της Έλενας Βάκα.. μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσία.


Στο ξενοδοχείο Παλίρροια η υποψήφια δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα βάζει την αφετηρία της για έναν διαφορετικό Δήμο Χαλκιδέων (έτσι όπως γράφει και η κάρτα – πρόσκληση). Η Έλενα Βάκα αφού έλαβε το επίσημο χρίσμα της ΝΔ ξεκινά τον αγώνα της περιγράφοντας τον εαυτό της ως μια υπερκομματική παρουσία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπορεί οπότε να έλαβε το χρίσμα, καλοδεχούμενο είναι, ωστόσο είναι ανοιχτή σε κάθε δημότη από οποιονδήποτε δημοκρατικό ιδεολογικό χώρο.

Κρατά λοιπόν την υποστήριξη της ΝΔ ως το ένα κρατούμενο, την εμπειρία της στην τοπική αυτοδιοίκηση ως το δεύτερο κρατούμενο, τα έως τώρα δείγματα γραφής ως το τρίτο κρατούμενο.. ενώ μένει να δούμε και το σημαντικότερο.. το ποια πρόσωπα θα απαρτίζουν τον συνδυασμό της.

Νομίζουμε πως σήμερα στο Παλίρροια το ενδιαφέρον όλων θα είναι όχι στο τι θα πει η Έλενα.. αλλά στο ποιοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.. και βασικά ποια τα νέα άτομα που θα «χειροκροτήσουν δεόντως» αυτή την ομιλία.

Η Έλενα Βάκα μέχρι τώρα ήταν φειδωλή ως προς τις συνεργασίες, σε σχέση ιδίως με τον έτερο μεγάλο γαλάζιο διεκδικητή, τον Βασίλη Καθαροσπόρη. Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και τα νέα πρόσωπα στα κοινά.. το τι εκπροσωπούν μέσα στην τοπική κοινωνία.. και πόση θα λογίζεται η εκλογική τους δύναμη.

Αυτά μέχρι νεοτέρας.. τα Μασάλια θα επανέλθουν με τις εντυπώσεις από τη σημερινή ομιλία. Ένα πρώτο σχόλιο το οποίο εξάγουμε με βάσει τα «ταγκαρίσματα» της Έλενας Βάκα στη σημερινή πρόσκληση.. είναι ότι δεν τα είδαμε αυτά τα νέα πρόσωπα που θα κάνουν τη διαφορά. Ενδεχομένως η υποψήφια να ακολουθεί την τακτική του αιφνιδιασμού ή να επιλέγει να απαντήσει ανά κοινωνικό και επαγγελματικό τομέα στις επιλογές των αντιπάλων της. Άλλωστε δεν είναι και το πιο έξυπνο να φανερώνεις πρώτος τα χαρτιά σου..

Στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της Έλενας Βάκα ως υποψήφια δήμαρχος, θα θέλαμε στα Μασάλια να ακούσουμε καθαρές θέσεις, πλαίσια διοίκησης και στρατηγικές βλέψεις. Στα μεγάλα δε ζητήματα, επιζητούμε η Έλενα Βάκα να αφουγκραστεί το κοινό αίσθημα και να επιδείξει αποφασιστικότητα και τόλμη. Έχει ήδη υποσχεθεί η Έλενα Βάκα ότι θα ηγηθεί της προσπάθειας στην επαναγορά του Δάρινγκ και μετατροπή του σε κάτι που να το θέλουν οι δημότες.. κάτι που στα Μασάλια το επικροτούμε και το στηρίζουμε. Να δούμε τι προτίθεται να κάνει με το θαλασσινό καρναβάλι, αν θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την προσπάθεια που ήδη συντελείται για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, και αν θα ολοκληρώσει μεγάλα έργα όπως η αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς και τα συνοδά έργα του νέου νοσοκομείου.

Γυναίκα δήμαρχο η Χαλκίδα είχε ποτέ; Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες τα πήγαν καλά αλλά δεν μας εξέπληξαν κιόλας. Λέτε να το κάνει η Έλενα Βάκα; Πρέπει πρώτα να κατακτήσει την κάλπη.. ίσως μια από τις πιο δύσκολες κάλπες των τελευταίων ετών. Για να τη δούμε σήμερα.. στην πρώτη της επίσημη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab