, ,

Η υποκρισία της μιας ημέρας: Ο Δήμος Χαλκιδέων τιμά με δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.


Όχι.. δεν μας φταίει μόνο ο δήμος γι’ αυτό που συμβαίνει με τα αδέσποτα.. και εννοείται ούτε η υφιστάμενη δημοτική αρχή. Τούτο το άρθρο δεν κολλάει σε προεκλογικά τερτίπια.. και υιοθετεί μια διαχρονική άποψη που έχουμε στα Μασάλια. Το πώς χειρίζεται μια κοινωνία τα αδέσποτα ζωάκια.. πιστεύουμε ότι είναι δείγμα πολιτισμού.

Φτάνει πια η υποκρισία της μιας ημέρας.. Φυσικά δεν μπορεί μια δημοτική αρχή.. ούτε το κράτος βεβαίως.. να ασχολείται συνεχώς με τον χειρισμό των αδέσποτων.. εντούτοις θα πρέπει να καθορίσει και να επιβάλει τους κανόνες. Πώς προκύπτουν τα αδέσποτα; Είναι αυτά που προέρχονται από ζευγάρωμα αδέσποτων ζώων.. αλλά και εκείνα που παρατιούνται (ή ξεφεύγουν) από σπίτια ανθρώπων.. να μην τους χαρακτηρίσουμε..

Λύσεις λοιπόν που προτείνουμε.. Καταρχάς θα έπρεπε το κράτος, την κατηγορία των εγκαταλειμμένων ζώων να την εξαλείψει. Πώς; Με τον έλεγχο τσιπαρίσματος και το υποχρεωτικό τσιπάρισμα από το κτηνιατρείο που εξετάζει και βγάζει βιβλιάριο. Να πέσουν καμπάνες. Κανείς επομένως άνθρωπος δεν θα έπρεπε να έχει στο σπίτι του ζώο που δεν είναι τσιπαρισμένο.. Από την άλλη.. εφόσον ένα σπίτι για τους δικούς του λόγους δεν ήθελε πια το ζώο.. να μπορούσε να το χαρίσει σε ενδιαφερόμενους μέσα από κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό του δήμου σε συνεργασία με φιλοζωικές και κτηνίατρους.. Απαιτεί το τελευταίο.. αν μη τι άλλο.. τη συνεχόμενη ενημέρωση των πολιτών.. 


Όσον αφορά τα γεννημένα αδέσποτα, να εντείνει τις προσπάθειες για εμβολιασμό και στείρωση.. όπως και τον επικοινωνιακό αγώνα της υιοθεσίας τους. Επιπρόσθετα να βελτιώσει τις δομές περίθαλψης και φιλοξενίας των αδύναμων και άρρωστων ζώων.. καθώς και να αναζητήσει καινοτόμες λύσεις για την παροχή νερού και τροφής σε διάφορα σημεία της πόλης.. Ίσως κάτι ενθαρρυντικό θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ στο πάρκο του Βούρκου, την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 10:30 πμ. Όλο αυτό στο πλαίσιο καμπάνιας του δήμου Χαλκιδέων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Στα Μασάλια έχουμε ήδη υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι.. και είναι πραγματικά λατρεία! Μπορείτε κι εσείς να υιοθετήσετε ένα.. με ευθύνη και σεβασμό βέβαια.. Ενημερωθείτε παρακάτω: 


Συνεχίζοντας τις ενέργειές του για κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει σειρά δράσεων, με σκοπό να υπενθυμίσει τη σημασία της μέριμνας για την ευζωία τους. 

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδικών Φιλοζωικών Οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας, σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Έτσι, οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει ενεργά σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη, 4 Απριλίου, στις 10.30 π.μ., ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχεται τους μαθητές της Α3 τάξης του 2ου ΕΠΑΛ, στο Πάρκο του Βούρκου, όπου θα παρουσιάσουν την κατασκευή για τάισμα των αδέσποτων ζώων που έχουν επινοήσει και υλοποιήσει ως αντικείμενο της ερευνητικής τους εργασίας στη Τεχνολογία. Οι ταΐστρες θα τοποθετηθούν στο Πάρκο του Βούρκου και στο Πάρκο του Λαού από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, συνεισφέροντας στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των τετράποδων φίλων μας.

Την ίδια μέρα, Πέμπτη, 4 Απριλίου, στο Πάρκο του Βούρκου ο Δήμος Χαλκιδέων θα έχει διαθέσιμα προς επίδειξη για υιοθεσία ένα αριθμό αδέσποτων ζώων από το Δημοτικό Κυνοκομείο, ενώ υπάλληλοι της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα ενημερώνουν τους πολίτες για την υιοθεσία των αδέσποτων, τη φροντίδα τους και τις σχετικές δράσεις του Δήμου. 

Υιοθετήστε και εσείς ένα αδέσποτο.

2 σχόλια:

  1. Στις μεγάλες πόλεις στειρώνουμε συνεχώς τα νεοπαρατημένα αδέσποτα, οπότε τα κουτάβια από αδέσποτα είναι ελάχιστα. Τα αδέσποτα ζώα είναι από ανεύθυνες γέννες ιδιωτών, καθώς και τα ζώα που κάποιοι είχαν χρόνια στις αυλές/μπαλκόνια/ταράστες και πρόσφατα τα πέταξαν στον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λύσεις για την ευζωϊα των αδέσποτων είναι τρείς. Θα πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα ένας πολίτης να πεί ότι ζευγάρωσε τα σκυλιά του. Θα πρέπει να γίνει αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών να αρνούνται παρανόμως να μισθώνουν σπίτια σε κηδεμόνες σκύλων, διότι οι μετακομίσεις σε διαμερίσματα είναι ο λόγος που πολλοί πετάνε τα σκυλιά τους. Επίσης, πρέπει να γίνουν δράσεις από τους ίδιους τους δασκάλους και τους καθηγητές, ώστε τα παιδιά να γαλουχηθούν με την ανάγκη των υιοθεσιών, με την ανάγκη του εμβολιασμού και για τα δικά μας ζώα και για ατα αδέσποτα, με την ανάγκη να αποπαρασιτώνουμε και τα δικά μας και τα αδέσποτα. Να μάθει ο κ΄σομος να βάζει το χέρι στην τσεπούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab