, ,

Το αύριο της Χαλκίδας που χτίζουμε μαζί. Την Κυριακή η ψήφος μας θα έχει το βλέμμα στο μέλλον..


Στα Μασάλια λάβαμε μια συνειδητή επιλογή.. να υποστηρίξουμε σε αυτόν τον Β’ γύρο για δήμαρχο Χαλκιδέων τον Χρήστο Παγώνη.. Γιατί το κάναμε αυτό; Μήπως δεν συμπαθούμε την Έλενα Βάκα; Μήπως δεν την θεωρούμε ικανή να φέρει εις πέρας το ρόλο της δημάρχου; Όχι βέβαια.. τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ο κάθε άνθρωπος που πολιτεύεται σε τέτοιο επίπεδο και ικανός και επιτυχημένος είναι. Ωστόσο οι πολιτικές του καθενός.. εκείνες που διαμορφώνονται και διαμορφώνουν συνάμα την πολιτική προσωπικότητα και ταυτότητα των ανθρώπων που ασκούν αυτό το λειτούργημα.. είναι εκείνες που μας οδηγούν στην κάλπη..

Όλο αυτό το διάστημα.. την προεκλογική περίοδο.. αμφότεροι είχαν τη δυνατότητα να μας πουν γιατί πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους εκλέξουμε στο αξίωμα του Δημάρχου Χαλκιδέων. Εμείς σαν Μασάλια.. όσον αφορά στον όλο προβληματισμό μας ενόψει της 2ης Κυριακής.. αντιληφθήκαμε ένα διπλό διακύβευμα.. Από τη μια αναγνώσαμε ένα όραμα για το αύριο και το μεθαύριο της Χαλκίδας μας και όλων των κοινοτήτων.. και από την άλλη ένα διχαστικό για τους δημότες δίλημμα που μιλούσε για έντιμους και ανέντιμους.. για συμφέροντα και απραξία..

Εμείς λοιπόν σας ρωτάμε.. τι να επιλέξουμε; Όταν ο Μπέος.. ποιος;.. ο Μπέος.. οραματίστηκε έναν καλύτερο Βόλο.. και έκανε έναν καλύτερο Βόλο.. με σχεδόν διπλασιασμό των εσόδων.. άρα και του ταμείου.. και σήμερα επανεκλέγεται έως λατρεύεται στον Βόλο.. Όταν η Λάρισα, η Καλαμάτα, η Ξάνθη, τα Ιωάννινα, η Αλεξανδρούπολη, τα μαγευτικά Τρίκαλα, το Ηράκλειο.. και άλλες πόλεις αλλάζουν γιατί έχουν όραμα.. και γιατί υπηρετούν το όραμα.. Όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας.. εμείς τι θα κάνουμε.. θα μιλήσουμε για παρανομίες και ανηθικότητες.. που ειρήσθω εν παρόδω τώρα προεκλογικά ξαφνικά επανήλθαν στο προσκήνιο;

Όχι βέβαια.. Εμείς θα μιλήσουμε για το αύριο της πόλης μας.. Το αύριο που χτίζεται στη δημοτική αγορά, στο Μουσικό Σχολείο, στην Τεχνόπολη του Ευρίπου, στο Δάριγκ και την εκμετάλλευσή του (κάτι που τα Μασάλια από την αρχή φωνάζαμε), στην εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου και στο κοινό με τον ΟΛΝΕ master plan, στις διεθνείς εκδηλώσεις και στην αναβάθμιση του τουριστικού χάρτη. Στις (e)πηρεσίες και στον εκσυγχρονισμό μηχανημάτων και στόλου καθαριότητας του δήμου. Στις κοινωνικές υπηρεσίες και στις δομές παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού.. και σε άλλα πολλά.

Αγαπητοί αναγνώστες δεν πρέπει να λησμονούμε. Ο δήμος μας δεν έχει ναρκωτικά και αυτό είναι επίτευγμα. Ο δήμος μας δεν έχει εγκληματικότητα και αυτό είναι επίτευγμα. Ο δήμος μας δεν έχει ακραία φτώχεια και ανέχεια.. και αυτό είναι επίτευγμα. Ο δήμος μας δεν έχει βολεμένους και ξεχασμένους και αυτό είναι επίτευγμα.. Σίγουρα δεν παίρνει για όλα άριστα ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.. αλλά μην τρελαθούμε.. δεν μπορεί ένας καλός δήμαρχος να βαθμολογείται με μηδέν από τους αντιπάλους του.. Αν μη τι άλλο.. αυτό αποδεικνύει και τον πολιτικό πολιτισμό μας..

Εν πάση περιπτώσει.. Κυριακή κοντή γιορτή που λέμε.. Σήμερα πάντως.. ένα πολύ όμορφο βίντεο ανέβηκε στα social του δημάρχου Χρήστου Παγώνη.. ένα βίντεο με αέρα προόδου και ανάπτυξης.. για την Χαλκίδα του 21ου αιώνα.. για την Χαλκίδα μας.


Οραματιστήκαμε έναν διαφορετικό Δήμο που αφήνει πίσω το γκρίζο, που αναπλάθεται, εξελίσσεται και προχωρά. Δουλέψαμε όλοι μαζί για μια πόλη που ομορφαίνει, που ανοίγεται στον κόσμο, που κρατά τους νέους ανθρώπους κοντά της.
Αυτό είναι το μέλλον που χτίσαμε μαζί!
Την Κυριακή δεν αφήνουμε το μέλλον του Δήμου μας στην τύχη του...
Συνεχίζουμε Μαζί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab