, ,

Επίθεση με αιχμές στον Φάνη Σπανό για τη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων.


Το ζήτημα της εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων σε έναν τόπο αποτελεί πρώτα απ’ όλα μείζον θέμα ανθρωπιάς. Κατ’ επέκταση, δεν χωρούν υποκριτικές και μη ειλικρινείς σκέψεις.. δηλώσεις και ενέργειες που άπτονται συμφερόντων.. προσωπικών, πολιτικών και οικονομικών.

Συγκεκριμένα. Στην κυβέρνηση λογαριάζουν να φέρουν κι άλλους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.. στον τόπο μας.. στη Στερεά Ελλάδα. Το που θα τους τοποθετήσουν.. έχει τη σημασία του.. πλην όμως αυτή αφορά όχι το κομμάτι της φιλοξενίας.. αλλά αυτό της ασφάλειας και της υγιεινής. Έτσι.. εύλογα οι κάτοικοι του Καραβόμυλου.. οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια δομή φιλοξενίας στην περιοχή τους.. ανησυχούν και αντιδρούν.

Οι κάτοικοι εύλογα – και δικαιολογούνται να αντιδρούν. Οι αιρετοί εντούτοις.. θα πρέπει να ενημερώνουν και να διασφαλίζουν. Αν και όταν τούτοι οι αιρετοί χρησιμοποιούν (και υπογραμμίζουμε τη λέξη) το φαινόμενο της αγωνίας των κατοίκων για την εξυπηρέτηση συμφερόντων πολιτικών και προσωπικών.. τότε προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο κοινό καλό.

Σημειώσαμε τη σημασία της ενημέρωσης και της διασφάλισης. Καθίστανται επιτακτικά και τα δυο αυτά στάδια της διοίκησης.. τόσο που μπορεί να διαμορφώσουν ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα στην επίλυση του κάθε προβλήματος. Ενημέρωση και διασφάλιση που είναι εξάλλου και υποχρέωση των αρχών σε κάθε επίπεδο. Μια τέτοια ενημέρωση.. με επιστολή ζητά και μερίδα της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.. αφήνοντας παράλληλα σοβαρότατες αιχμές για τους χειρισμούς του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και των επικεφαλής των επιμέρους τοπικών αρχών.

Μπορείτε να ενημερωθείτε παρακάτω για την επιστολή. Μόνο μια μικρή παρέμβαση να κάνουμε στα Μασάλια. Εφόσον η εξέλιξη αυτή ήταν αιφνιδιαστική.. τότε πώς θα μπορούσε η περιφερειακή αρχή και να συλλέξει όλες της πληροφορίες και να διαπραγματευτεί και να ενημερώσει και το περιφερειακό συμβούλιο; Καλώς ή κακώς ο Σπανός είναι ΝΔ. Επίσης.. η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Όταν ο Σύριζα ήταν κυβέρνηση, τότε δεν μας άρεσαν κάποια σχόλια του νυν περιφερειάρχη.. καθόσον θεωρούσαμε ότι δεν θα έκανε τα ίδια αν κυβερνούσε το δικό του κόμμα. Εντούτοις, ο Φάνης Σπανός, ως πολιτική προσωπικότητα, φρονούμε πως διακρίνεται από μετριοπάθεια.. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύουμε ότι τον έχρισε ως αποδεκτό πολιτικό πρόσωπο στη θέση του περιφερειάρχη.. και για τους πολίτες που ψηφίζουν άλλο εκτός της ΝΔ κόμμα. Συναφώς, ναι μεν μένει να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.. μας προβληματίζει παράλληλα και το ύφος της αντιπολίτευσης.. ύφος που φέρει πολιτικά χαρακτηριστικά.. και που πολώνει το κλίμα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να κινηθούν άπαντες για το κοινό καλό.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η περιοχή του Καραβόμυλου του Δήμου Στυλίδας Φθιώτιδας είναι ανάστατη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στο μάτι το κυκλώνα μιας και εντελώς αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε η δημιουργία νέου hot spot στην περιοχή του Καραβόμυλου, δίπλα στον οικιστικό ιστό, χωρίς υποδομές ανθρώπινης διαμονής και υγιεινής, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ανθρώπων που θα εγκατασταθούν όσο και την κοινωνική ειρήνη .

Χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς κανένα Περιφερειακό Σχεδιασμό, έχουμε ενημέρωση μόνο ότι προβάλουν τα ΜΜΕ ενώ μαθαίνουμε για συναντήσεις μονοκομματικού χαρακτήρα (Περιφερειάρχη, Βουλευτών ΝΔ, Δημάρχου) αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους, Βουλευτές, επικεφαλής Περιφερειακών και Δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους βασικών κοινωνικών εταίρων.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που φαίνεται ότι αυξάνονται οι προσφυγικές ροές και απαιτεί ευρύτερους σχεδιασμούς σε Περιφερειακό επίπεδο και ευρύτερες κοινωνικές συγκλίσεις και συναινέσεις, προκειμένου να σχεδιάσουμε λύσεις διεξοδικές.

Για τα παραπάνω,

καλούμε τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Πρόεδρο του ΠΣ να συγκαλέσουν εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουμε τα εξής θέματα:

  • Επίσημη ενημέρωση.
  • Περιφερειακός Σχεδιασμός διαχείρισης προσφυγικών ροών και Κέντρων φιλοξενίας Προσφύγων.
  • Καθορισμός δράσεων για άμβλυνση κοινωνικών προβλημάτων.

Οι Περιφερειακές Παρατάξεις

1.ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ
2.ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ
3.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab