, , ,

Μια φράση για την πρώτη μέρα στο σχολείο.. κόντρα σε ότι έχετε ακούσει.


Εντάξει.. σας ευχήθηκαν όλες οι προσωπικότητες του τόπου; Σας μετέφεραν γνώσεις και εμπειρίες μεταφρασμένες σε συμβουλές; Να σας πούμε κι εμείς μια τελευταία; Μια φράση μόνο.. και πάρτε την όπως θέλετε.. Η συμβουλή και ευχή μας είναι.. να μην γίνετε σαν τα μούτρα μας.. Να δείτε τα δικά μας πεπραγμένα και να μην κάνετε τα ίδια μεγάλα λάθη. Να κάνετε κάτι καλύτερο για τα δικά σας παιδιά.. Όλοι αυτοί που σας συμβουλεύουν σήμερα.. ούτε την ανάγκη να σας ζητήσουν ένα συγνώμη για τον κόσμο, την χώρα και τον τόπο που σας έχουν για να ζήσετε.

Αγαπητά μας παιδιά.. αυτός ο κόσμος φτιάχνεται σήμερα στα μέτρα των πλουσίων. Ο πλούτος της γης.. όπως αυτός κι αν μεταφράζεται.. γη, τροφή, μεταλλεύματα, τεχνολογία κ.α… συσσωρεύεται σε κέντρα εξουσίας.. ενώ σε όλους εμάς η κάνουλα βγάζει σταγόνες πόρων.. ίσα ίσα για να μην επαναστατήσουμε και ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους. Η επικοινωνία και ενημέρωση των πολιτών, η οποία επιτυγχάνεται μέσω επεξεργασίας από συμβούλους.. και μέσα από διάφορα τεχνάσματα.. λειτουργεί ως το μαξιλαράκι ασφαλείας από την ανοχή έως την επανάσταση. Ο φόβος της αποδιοργάνωσης, της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φανατισμού.. αλλά και τα νέα πρότυπα.. είναι όλα αυτά καλύμματα καπνού που κρύβουν την πραγματικότητα.. κι αυτή δεν είναι άλλη.. από αυτό που ζούμε σήμερα:
  • Είμαστε όμηροι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  • Ξέρουν τα πάντα για εμάς.. και με την συγκατάθεσή μας.
  • Η οικονομική μας κατάσταση και το επίπεδο της ζωής μας είναι απόλυτα ελεγχόμενο. Η ΕΚΤ ελέγχει κάθε συναλλαγή μας μέσω των 4 συστημικών τραπεζών.
  • Αποφασίζουν ξένοι για τη χώρα μας και εμάς. Πχ.. για τους πρόσφυγες – μετανάστες.
  • Καθορίζουν οι επιχειρηματικές ανάγκες το τι παιδεία θα έχουμε.
  • Πολιτικοποιούμε θεσμούς όπως η δικαιοσύνη, η εκκλησία και ο στρατός.
  • Επιτρέπουμε στα ΜΜΕ (=επιχειρήσεις) να καθορίζουν τα πρότυπα.. συν πτυχές της εξωτερικής μας πολιτικής (τουρκικά σήριαλ, ρεπορτάζ και σχόλια αναλυτών κ.α.)
  • Η εργασία έχει γίνει δουλεία.. Χαμηλά μεροκάματα, άσχημη συμπεριφορά και φόβος ανεργείας.
  • Τα φιλέτα ανά τη χώρα.. έχουν περάσει σε ξένα χέρια και συμφέροντα.
  • Η δημοκρατία μας είναι άρρωστη. Ψηφίζουμε από το καλάθι.. ανθρώπους που αποτυγχάνουν.. που ανακυκλώνονται πολιτικά.. και που πάντα επιβιώνουν.
Συγνώμη που σας στεναχωρούμε σήμερα.. την πρώτη σας μέρα στο σχολείο. Κάποια είστε μικρούλια.. κάποια άλλα βρίσκεστε στο κατώφλι της ψήφου. Όπως και να είναι.. εσείς να συνεχίσετε να ονειρεύεστε.. να μη συμβιβάζεστε.. και να υψώνετε το λάβαρο της επανάστασης εκεί που πρέπει. Είσαστε καλύτεροι από εμάς. Βλέπετε μπροστά σας τα λάθος πρότυπα και συγγνώμη γι αυτό. Φτιάξτε έναν καλύτερο κόσμο.. δίκαιο για όλους. Καλή αρχή και καλό κουράγιο. Αφήστε τους μεγάλους να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.. εξάλλου.. πάλι θάλασσα θα τα κάνουν.-

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab