, ,

Νέα δημοτική αρχή Χαλκίδας. Κάλλιο μπάζο και στο χέρι.. παρά μοντέλο και καρτέρει..



Όπως μπορεί κάποιοι προεκλογικά να θυμόσαστε.. τα Μασάλια σε σχέση με τον δήμο Χαλκιδέων.. είχαν ταχθεί υπέρ του οραματικού στρατηγικού σχεδιασμού της εξωστρέφειας και της αλλαγής της μεγάλης εικόνας. Γι αυτό ήμασταν μαζί με τον πρώην Δήμαρχο σε έργα μακρόπνοου σχεδιασμού.. και απέναντι σε αποφάσεις που κατά τη γνώμη μας αντιτίθονταν σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Κατά συνέπεια.. διαφωνούσαμε με το θαλασσινό καρναβάλι καθώς θεωρούσαμε ότι με τα χρήματα που ξοδεύονταν θα μπορούσε να γίνει μια πιο δυνατή εκδήλωση.. όπως ένα θεματικό πάρκο Χριστουγέννων το οποίο θα διαρκούσε 1 μήνα.. και κατά τη γνώμη μας.. θα είχε καλύτερη αναλογία εσόδων – εξόδων για τον δήμο μας.. «Κάνε το όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Βόλος.. και όχι όπως η Πάτρα και η Ξάνθη» υποστηρίζαμε.

Επιπλέον.. διαφωνούσαμε και το βροντοφωνάζαμε.. για τους χειρισμούς στο Δάριγκ. Ότι δικαιολογίες και αν προέβαλλε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο κος Χρήστος Παγώνης.. για εμάς δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Ιδίως για το θέμα του Δάριγκ στα Μασάλια αρθρογραφήσαμε πάνω από 10 φορές.. παραθέτοντας μάλιστα και ιδέες για την αξιοποίηση του χώρου. Διαμηνύσαμε πως ακόμα και με δάνειο θα έπρεπε ο Δήμος να αποκτήσει το φιλέτο.. το οποίο κατέληξε στην τράπεζα Πειραιώς σε εξευτελιστική τιμή.

Ως προς τούτο.. η νέα Δήμαρχος κα Έλενα Βάκα προεκλογικά δήλωσε ότι θα «επαναπατρίσει» το Δάριγκ. Το έθεσε ψηλά στην ατζέντα των εξαγγελιών της.. χαρακτηριστικό δε και το βίντεο του ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων όπου η Δήμαρχος κατακεραύνωνε τον προκάτοχό της για τους χειρισμούς του. Τα Μασάλια ήταν εκεί με το μέρος της.. όπως και με του έτερου υποψηφίου.. του Βασίλη Καθαροσπόρη.. ο οποίος επίσης είχε την πεποίθηση να αγωνιστεί για την απόκτηση του Δάριγκ.. κάνοντας και τη βασική του προεκλογική ομιλία πίσω από το Δάριγκ.. δίνοντας της έτσι και σημασιολογικό χαρακτήρα.

Παρεμπιπτόντως.. αυτό που διακρίναμε προεκλογικά είναι δυο τάσεις. Η μία στρέφονταν προς τον στρατηγικό σχεδιασμό.. ενώ η άλλη προς την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Φρονούμε πως η Έλενα Βάκα προτιμήθηκε από τους δημότες καθώς έπεισε πως θα ισορροπούσε ανάμεσα στις δυο αυτές προτεραιότητες. Δηλαδή.. και την καθημερινότητα θα σουλούπωνε και μπροστά θα έβλεπε. Τι λέμε στον τίτλο;.. κάλλιο μπάζο και στο χέρι. Η Χαλκίδα μας.. το είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν πολλάκις.. ότι πέραν του φυσικού της κάλλους το οποίο ομολογουμένως μας χρίζει ευλογημένους κατοίκους αυτού του τόπου.. είναι σαν πόλη μπάζο. Δεν έχει πράσινο, δεν έχει πλατείες και πάρκα, δεν έχει άνετους δρόμους, δεν έχει μοντέρνα πεζοδρόμια.. και πολλά άλλα. Αν δεν είχαμε την τεράστια ακτογραμμή.. κάντε το εικόνα πως θα ήταν η πόλη.

Αν το κάνατε εικόνα.. προσπαθήστε τώρα να κάνετε και εικόνα μια πόλη που το Δάριγκ να είναι ένα υπερθεματικό πάρκο.. και η Βενιζέλου από το Δάριγκ μέχρι την παραλία να είναι γραφική, δίχως το χάος των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, με περισσότερο πράσινο.. γιατί όχι και με τραμ. Κάντε εικόνα την κατασκευή τεράστιας μαρίνας στον ΟΣΕ και γενικά την ανάπτυξη της υφιστάμενης περιοχής. Κάντε εικόνα την ένταξη της κρουαζιέρας στον τουρισμό της πόλης μας. Κάντε εικόνα τη μεταφορά της ιχθυόσκαλας και την αναμόρφωση της περιοχής του λιμανιού – Βούρκου – σχολής Πεζικού – παλιάς πόλης. Κάντε εικόνα τη νέα δημοτική αγορά και τη νέα πλατεία. Και άλλα πολλά βέβαια και εκτός Χαλκίδας..

Τι φέρνουν όλα αυτά; Λεφτά στο ταμείου του δήμου μέσω της εσωτερικής ανάπτυξης και των χρημάτων που προέρχονται από τον τουρισμό. Και τι γίνονται τα λεφτά αυτά; Μετατρέπονται σε φωτισμό νέου τύπου.. με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.. όπου θα φωτίζονται περισσότεροι δρόμοι έτσι ώστε να αναβαθμίζονται περιοχές εκτός κέντρου και να γίνονται και πιο ασφαλείς. Μετατρέπονται σε κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Μετατρέπονται σε καλλωπισμό δρόμων, πεζοδρομίων και πάρκων. Μετατρέπονται σε διεξαγωγή εκδηλώσεων πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα. Μετατρέπονται σε ενίσχυση του τοπικού επιχειρηματικού παράγοντα. Μετατρέπονται σε επιβράβευση των δημοτών μειώνοντας τις εισφορές. Μετατρέπονται σε ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του δήμου. Μετατρέπονται σε προβολή του τουριστικού προφίλ της πόλης. Μετατρέπονται τέλος στην αναβάθμιση της θέσης της πόλης και του νομού μας εντός της Περιφέρειας.. και την αποφυγή έτσι των αδικιών χρηματοδότησης υπέρ της Φθιώτιδας.

Αναλογιστείτε δε.. ότι ο Μπέος στον Βόλο σχεδόν τριπλασίασε τα έσοδα του Δήμου.. και ο κόσμος τον ξαναέβγαλε από τον 1ο γύρο. Στα Τρίκαλα επίσης.. οι δημότες βίωσαν την τεράστια ανάπτυξη.. όπως εν τέλει και σε άλλες πόλεις. Στην Χαλκίδα είχαμε πανωλεθρία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.. κι αυτό τα λέει όλα. Η καλλιέργεια προσδοκιών απαντήθηκε στην κάλπη.. όπως θα απαντηθεί και στο μέλλον. Αυτό είναι και το καμπανάκι για τη νέα Δήμαρχο. Καλλιέργησε προσδοκίες.. πέτυχε ευρεία νίκη.. οφείλει να αφουγκραστεί τους δημότες. Είναι στο χέρι της.. μετά την τετραετία αν θα διατηρήσει την πόλη μπάζο πασαλείφοντας την υπάρχουσα εικόνα.. ή αν θ’ αλλάξει τη μεγάλη εικόνα και έτσι εξασφαλίσει και την μακροημέρευσή της στον θώκο.

Κλείνοντας.. θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στη νέα δημοτική αρχή για το ζήτημα του Δάριγκ. Το υποσχεθήκατε και το περιμένουμε. Ζητούμε εξηγήσεις πλήρεις, σαφείς και αναλυτικές.. σε οτιδήποτε παρεκκλίνει από τον στόχο επανάκτησης του φιλέτου. Όχι τίποτα άλλο.. διότι αρχίζουμε να διαβάζουμε κάτι περίεργα σε ορισμένα τοπικά μέσα δική σας επιρροής..
           

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab