,

ΔΕΗ όπως εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.. Εδώ είμαστε και θα το δείτε οσονούπω..


Τι μας θυμίζει βρε παιδί μου η εξέλιξη στη ΔΕΗ; Μας θυμίζει τον ΟΤΕ.. και την κατάντια του με το πέρασμα των χρόνων. Πλέον μιλάμε και σερφάρουμε πληρώνοντας ιδιωτικές εταιρείες.. άσχετα αν το τεχνικό κομμάτι το κρατάει ο ΟΤΕ. Το ίδιο βλέπουμε στα Μασάλια να συντελείται και με τη ΔΕΗ.. Η μεγάλη μπίζνα είναι εδώ.. με τη νέα κυβέρνηση να παραδίδει και τα τελευταία κάστρα.. στον βωμό της ανάπτυξης και των ιδιωτικοποιήσεων..

Η ΝΔ με το που ανέλαβε κυβέρνηση… φρόντισε να ενημερώσει τους Έλληνες που μόλις λίγες ημέρες πριν τους εμπιστεύτηκε στην εξουσία.. ότι η ΔΕΗ καταρρέει.. και ότι θα λάβουν μέτρα.. Έκτοτε.. εντελώς ξαφνικά (ε φίλοι της ΝΔ; - μήπως διαφωνείτε;) ξεκίνησαν να γεμίζουν οι τηλεοπτικοί δέκτες με διαφημίσεις ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος. Μόνο στα μέλη της ομάδας μας.. στα Μασάλια.. μας πήραν τον τελευταίο μήνα πάνω από 50 τηλέφωνα από εταιρείες ρεύματος..

Η απόφαση των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη αντί να λύσουν το πρόβλημα απλά να το διαχειρισθούν (και επικοινωνιακά) δημιουργεί κύματα μαζικής εξόδου από το δημόσιο οργανισμό που δαγκώνει εκ νέου με αυξήσεις πριν καταρρεύσει. Έτσι την ώρα που η ΔΕΗ στέλνει τιμολόγια με αυξήσεις έως και 20%.. οι υπόλοιπες εταιρείες διαφημίζουν σταθερά και φθηνά τιμολόγια..

Θα ισχυριστεί κανείς.. κακό είναι να μπουν στη ζωή μας τόσες ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος; Ίσα ίσα θα αυξηθεί και ο ανταγωνισμός και θα μειωθούν και οι τιμές; Χαχαχααχχαχαχα.. έλα μην τα λέτε αυτά και δεν μπορώ να κρατηθώ.. Κοιτάξτε τι θα γίνει..

Η ΔΕΗ θα πουλά φθηνά στις εταιρείες.. το δημόσιο ταμείο θα ζημιώνεται.. εμείς θα πληρώνουμε αυτή τη ζημιά.. και οι ιδιωτικές εταιρείες μετά από συνεννόηση θα αυξάνουν τους τιμοκαταλόγους μαζί.. ώστε να αποτελεί αδιέξοδο το να πληρώνουμε ακριβά το ρεύμα. Άρα.. εμείς θα πληρώνουμε και ακριβό ρεύμα και τις ζημιές της ΔΕΗ.. Το χειρότερο εντούτοις δεν είναι αυτό.. Το χειρότερο είναι αν δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε κάποιον λογαριασμό.. Τι γίνεται στις εταιρείες τηλεφωνίας και ίντερνετ; Στον 2ο απλήρωτο λογαριασμό κόβεται το τηλέφωνο.. Οπότε.. και στον 2ο απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος.. ίσως μας κόβουν το ρεύμα για 12 ώρες.. πχ από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το αντιλαμβάνεστε ως ακραίο αυτό; Εδώ είμαστε και θα το δείτε.. Η αρχή έγινε.-


Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που τέθηκαν σε ισχύ την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, για την οικιακή κατανάλωση είναι:

Για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, 0,11058 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,0946.

Από 2000 κιλοβατώρες και πάνω 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,10252.

Για το νυχτερινό ρεύμα η τιμή διαμορφώνεται σε 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,0661 σήμερα.

Το πάγιο (τετραμηνιαία χρέωση) για μονοφασική παροχή διαμορφώνεται σε 1,69 ευρώ (από 1,52 ευρώ), για τριφασική γίνεται 5,32 ευρώ (από 4,8) και για το νυχτερινό (από 2 ευρώ). Οι αναπροσαρμογές στα πάγια αντισταθμίζονται επίσης από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ.

Με την ίδια απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ μειώνεται η έκπτωση συνέπειας στο 5% από 10%, εισάγεται από 1ης Νοεμβρίου ρήτρα ρύπων με μηδενική επί του παρόντος επίπτωση και θεσπίζεται έκπτωση 50% στο μη επιδοτούμενο κομμάτι του τιμολογίου ρεύματος για ΑΜΕΑ σε μηχανική υποστήριξη που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab