, ,

Ο πιο δραστήριος αιρετός ο Καθαροσπόρης.. και όντως μας εντυπωσιάζει!


Μιλάμε σαφώς για εμπειρία και γνώση.. Μιλάμε για τον άνθρωπο που σε πουλά και σ αγοράζει.. Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε.. πότε είναι πιο χρήσιμος ο Βασίλης Καθαροσπόρης; Είναι ως αντιδήμαρχος ή ως επικεφαλής μεγάλου συνδυασμού της αντιπολίτευσης;

Και το σημειώνουμε αυτό καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια έντονη δραστηριότητα του Βασίλη Καθαροσπόρη.. έτσι όπως ο ίδιος θέλει να τη γνωρίζει στους δημότες.. μέσω της σελίδας του κινήματος «Λύση Τώρα».. Ο επικεφαλής του κινήματος, θέλοντας να μπει στον πυρήνα των αποφάσεων.. και να στρέψει τα συμφέροντα προς τους δημότες και όχι προς εκεί που βολεύει κάποιους.. παρεμβαίνει με ερωτήσεις και παρατηρήσεις καίριες και ενίοτε αιχμηρές ως προς τα νοήματα..

Ο κος Καθαροσπόρης πραγματοποίησε παρέμβαση σχετικά με μια τροποποίηση σε ομόφωνα ψηφισμένους όρους διακήρυξης διαγωνισμού προμήθειας υλικών αυτεπιστασίας. Κοιτάξτε.. αυτοί οι διαγωνισμοί μονίμως αποτελούν το βραχνά κάθε διοίκησης. Είναι πολλά τα λεφτά.. και πολύ εύκολα κάποιος να βάλει το χέρι στο μέλι. Άκρως σημαντικό ζήτημα.. που καλά κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος και το θέτει.. και καλό θα ήταν η ενημέρωση των δημοτών σε τόσο βασικά ζητήματα να γίνεται πιο επισταμένα.. Είναι λεφτά των δημοτών.. και καμιά παρέκκλιση της πλήρης νομιμότητας (και ηθικής) δεν πρέπει να επιτρέπεται..

Παρέμβαση επίσης έκανε και για τη μισθολογική δαπάνη των συμβασιούχων. Πρότεινε να ενταχθεί στον προϋπολογισμό προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη μονιμοποίησή τους. (Κύριε Βασίλη δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος του κόμματός σας και πρωθυπουργός της χώρας είναι της ίδιας αντιλήψεως).. Τέλος.. άλλη μια καίρια τοποθέτηση πραγματοποίησε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.. η οποία έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό που επισήμανε είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί η κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.. διότι αυτό θα προκαλέσει αύξηση των τελών εις βάρος των δημοτών..

Στα Μασάλια δίνουμε τα εύσημα στον κο Καθαροσπόρη και σας προτρέπουμε να διαβάσετε τις παρακάτω παρεμβάσεις του.

Βασίλης Καθαροσπόρης: "Δεν υφίσταται τροποποίηση σε ομόφωνα ψηφισμένους όρους διακήρυξης διαγωνισμού"

Ζήτημα προ ημερησίας διατάξεως έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, σχετικά με την τροποποίηση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού αυτεπιστασίας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Καθαροσπόρης θέλησε να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους εισήχθη χωρίς γραπτή εισήγηση και προ ημερήσιας στο συμβούλιο της οικονομικής επιτροπή της Τρίτης, στην οποία πρόεδρος είναι η Δήμαρχος, η τροποποίηση των όρων με τους οποίους εκτελείται και διασφαλίζεται ο διαγωνισμός προμήθειας υλικών έργων αυτεπιστασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση οι όροι είχαν ψηφιστεί ομόφωνα από όλα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής.

«Οι όροι διακήρυξης ενός διαγωνισμού δεν συντάσσονται ούτε από τη δημοτική αρχή ούτε από κάποιον αιρετό, αλλά από την οικονομική υπηρεσία προκειμένου να διαφυλάσσεται η διαφάνεια και η επιτυχία του διαγωνισμού προς όφελος πάντα του Δήμου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καθαροσπόρης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως διαχρονικά κανένα αιρετό μέλος καμίας δημοτικής αρχής δεν παρενέβη στη διαδικασία σύνταξης και τροποποίησης όρων διακήρυξης διαγωνισμού. Το γεγονός αυτό επέτρεπε στους υπηρεσιακούς να λειτουργούν χωρίς υποδείξεις και σύμφωνα με το νόμο και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκύψει έως σήμερα κανένα πρόβλημα στη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμών του Δήμου.

Βασίλης Καθαροσπόρης: «Προϋπολογίζοντας τη μισθολογική δαπάνη των συμβασιούχων στεκόμαστε επί της ουσίας στο πλευρό τους»

To ζήτημα της παράτασης εργασίας των εργαζόμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Χαλκιδέων συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη σχετική τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, πως διαχρονικά ο Δήμος εισηγούντο θετικά και υποστήριζε πως οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γεγονός που αποτελεί πραγματικότητα. Παράλληλα, ο Βασίλης Καθαροσπόρης πρότεινε ενώπιον του σώματος να ενταχθεί στον προϋπολογισμό η δαπάνη μισθοδοσίας των συμβασιούχων, προκειμένου να αποτελέσει ένα επιπλέον τεκμήριο στον αγώνα τους για διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας.

«Προϋπολογίζοντας τη δαπάνη μισθοδοσίας των συμβασιούχων στεκόμαστε στην πραγματικότητα στον πλευρό τους και όχι επικοινωνιακά αποδεικνύοντας ότι όντως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Βασίλης Καθαροσπόρης: “ Η ημιμάθεια για βασικά ζητήματα του συμβουλίου είναι χειρότερη της αμάθειας”
Το ζήτημα του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων με αφορμή τον ορισμό εκπροσώπου στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα.

O επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ Βασίλης Καθαροσπόρης λαμβάνοντας το λόγο επισήμανε, πως ο φορέας κατόρθωσε να εξασφαλίσει την κατασκευή ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες. «Με την κατασκευή ΜΕΑ εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων πολλαπλασιάζεται το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου» ανέφερε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδρανήσουν από αυτή την κατεύθυνση της ΜΕΑ και να μετακυλήσουν σε διαφορετική. «Αν αλλάξουμε κατεύθυνση σημαίνει, πως κινούμαστε προς τη λύση του ΣΔΙΤ( Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει τετραπλασιασμό των τελών αποκομιδής απορριμμάτων με το κόστος να επιβαρύνει το δημότη» υπογράμμισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Απαντώντας στη λανθασμένη τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, πως κάθε ισχυρισμός που ακούγεται ενώπιον του σώματος χρειάζεται να έχει και την ανάλογη βάση και δεν μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει ο,τι θεωρεί χωρίς αποδείξεις. “ Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος ελέγχει την κοστολόγηση των απορριμμάτων, ο οποίος υποστηρίζεται και από ψηφιακά μέσα. Στο τέλος της ημέρας γνωρίζουμε ακριβώς τους τόνους απορριμάτων που παραδίδουμε στο ΧΥΤΑ και το κόστος τους. Καλό είναι να προσέχουμε τι ισχυριζόμαστε. Ο Φορέας αποτελείται από τους Δήμους της Περιφέρειας και μάλιστα μεγαλομέτοχος είναι ο Δήμος Χαλκιδέων. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ο ΦΟΣΔΑ “κλέβει” το Δήμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab