, ,

Ο Δήμαρχος της μακέτας.. αλήθεια;


Καλά κάνει και το δημοσιεύει με όλα του τα μέσα ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.. Απαντάει έτσι και σε όσους προεκλογικά τον κατηγορούσαν ότι ήταν ο δήμαρχος της μακέτας.. Ποια έργα έκανε;.. ρωτούσαν.. και καλά ότι δεν ήξεραν τι ενέργειες γίνονταν στο παρασκήνιο.. Έφτασε λοιπόν η δικαίωση για τον Χρήστο Παγώνη.. και το λέμε.. ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες στιγμές δικαίωσης.

Τι έγινε; Ανακοινώθηκε η έγκριση της πρότασης του Δήμου Χαλκιδέων για την ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης, με έξυπνες εφαρμογές, πεζοδρομήσεις κλπ, την αναστήλωση της οικίας της οδού Παίδων, την ψηφιοποίηση του Αρχείου της Πολεοδομίας, την ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Χαλκιδέων, Προϋπολογισμού 10.050.000€, μέσα από το Πρόγραμμα «Χαλκίδα, Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Βιώσιμη και έξυπνη πόλη»..

Ότι γράφαμε κι εμείς ότι χρειάζεται.. δηλαδή η ανάπλαση της Βενιζέλου σε συνδυασμό με τη δημοτική αγορά και το Δάριγκ.. στο οποίο βέβαια αποδίδουμε ευθύνες στους χειρισμούς του προηγούμενου δημάρχου.. αλλά και είμαστε έτοιμοι να μεταθέσουμε τυχόν ευθύνες και στη νυν δήμαρχο για ενδεχόμενη παρέκκλιση από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 


Επίσης σημαντική εξέλιξη είναι και ότι με τα χρήματα αυτά θα πραγματοποιηθεί ψηφιοποίηση στο αρχείο της Πολεοδομίας.. εν έτει 2019 - άκουσον άκουσον.. Τέλος, κι επειδή είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι η οικονομική κρίση έχει μέλλον ακόμα.. η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χαλκιδέων καθίσταται όχι μόνο απαραίτητη.. αλλά πάγια αναγκαία. 

Πάντως.. στα Μασάλια εμμένουμε στην άποψη ότι ο Χρήστος Παγώνης ήταν ένας καλός δήμαρχος.. ίσως όχι αρκετά για να πείσει για την επανεκλογή του.. αλλά σίγουρα δεν άφησε κατά τη γνώμη μας αρνητικό αποτύπωμα. Μένει να δούμε.. αν η σημερινή δημοτική αρχή.. μέλη της οποίας χαρακτήριζαν τον Παγώνη ως τον δήμαρχο της μακέτας.. θα φέρει και δικά της έργα.. ή θα κόβει κορδέλες στα έργα Παγώνη.. Προς το παρόν ο πρώην δήμαρχος μπορεί και καυχιέται με τέτοιες εξελίξεις.. Ο δήμαρχος είναι για να φέρνει έργα.. όχι για να πιάνει τσάπα και να φωτογραφίζεται στα έργα.. 

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής γιατί μια συστηματική και επίπονη δουλειά των συνεργατών μου (Πολιτικών & Υπηρεσιακών) στο Δήμο Χαλκιδέων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ανακοινώθηκε η έγκριση της πρότασης του Δήμου Χαλκιδέων για την ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης, με έξυπνες εφαρμογές, πεζοδρομήσεις κλπ, την αναστήλωση της οικίας της οδού Παίδων, την ψηφιοποίηση του Αρχείου της Πολεοδομίας, την ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Χαλκιδέων, Προϋπολογισμού 10.050.000€, μέσα από το Πρόγραμμα «Χαλκίδα, Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Βιώσιμη και έξυπνη πόλη»

Η πολύ δύσκολη δουλειά της σύνταξης των μελετών και η τήρηση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούσε η Πρόσκληση της προηγούμενης διετίας έφερε αυτό το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αποτέλεσμα, που η υλοποίησή του θα αλλάξει τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης της Χαλκίδας προς το καλύτερο.

Με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να εργαστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υλοποίηση αυτής της Πρότασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Και πάλι οφείλω θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία αλλά και στα άλλα έργα πνοής που εξασφαλίσαμε για τον Δήμο Χαλκιδέων, συνολικά 80.000.000 €, που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2023.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab