, , , ,

Οι Αργοναύτες της Λίλιαν με τα δικά μας μάτια..


Ίσως το τελευταίο θαλασσινό καρναβάλι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε οι Χαλκιδέοι.. μιας και έρχονται εκλογές και ενδεχομένως η νέα δημοτική αρχή να μην συνεχίσει τον θεσμό όπως τον ξεκίνησε η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη. Θα το δείξει αυτό η ιστορία.. Προς το παρόν.. σε έναν μήνα περίπου θα δούμε να εξελίσσεται στα νερά του Ευβοϊκού η Αργοναυτική εκστρατεία.

Μια εκστρατεία άλλωστε είναι και η κάθοδος του δημάρχου στις εκλογές του Μαΐου. Εκστρατεία την οποία αποφάσισε ο βασιλιά Πελίας Χρήστος Παγώνης.. προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική του υπόσταση και τον θώκο από τον μονοσάνδαλο Ιάσωνα ή αλλιώς Βασίλη Καθαροσπόρη. Έστειλε λοιπόν τον Ιάσωνα μακριά από την αυλή του να δώσει σκληρή μάχη ώστε να ηττηθεί και αυτός.. αλλά και ο φόβος της ήττας. Αφού λοιπόν ο Ιάσωνας πέρασε από τις συμπληγάδες της Αγγελή Γοβιού.. που μόνο η Αργώ και τα περιστέρια περνούν με επιτυχία.. βρέθηκε στην Κολχίδα.. μάλλον κάτι σαν την Αυλίδα.. και συναντήθηκε με ένα αγαπητό πρόσωπο.. την Μήδεια Λίλιαν Ζλακώνη. Με τη βοήθεια της Μήδειας έκλεψαν το χρυσόμαλλο δέρας από τον βασιλιά Αιήτη Έλενα Βάκα.. και μαζί το πήγαν πίσω στον βασιλιά Πελία Χρήστο Παγώνη.. Εκτός αν ο Πελίας είναι η Έλενα Βάκα και ο Αιήτης ο Χρήστος Παγώνης.. που τότε περιπλέκονται τα πράγματα..

Όπως και να είναι.. όπου και να καταλήξει το χρυσόμαλλο δέρας άρα και ο θώκος του επόμενου δημάρχου.. εμείς οι δημότες θα απολαύσουμε τις όμορφες αποκριάτικες εκδηλώσεις που για ακόμα μια φορά μας ετοιμάζει η ομάδα της Λίλιαν Ζλακώνη. Ευχόμαστε και το πιστεύουμε ότι θα είναι κάτι μοναδικό.. και θα περάσουμε τέλεια.. Διαβάστε το δελτίο τύπου το οποίο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΔΟΑΠΠΕΧ:

Ετοιμαζόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε τις απόκριες με μια σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, γλεντιού, παιδικό πάρτι, συναυλίες, με την έναρξη του Τριωδίου, με τη μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλιστών, σε στεριά και θάλασσα με θέμα: «ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΒΟΪΚΟ», για το Σάββατο 9 Μαρτίου και με αποκορύφωμα, τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ», την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 10 Μαρτίου 2019, με θέμα: «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ»!

Επιπλέον, εδώ και 2 χρόνια, με τεράστια επιτυχία και προβολή, «Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου» έχουν γίνει πλέον θεσμός. Εφέτος αντί της προτελευταίας Κυριακής της αποκριάς, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Όπως κάθε νέα προσπάθεια άλλα και η μέχρι τώρα επιτυχία, δεν θα είχε καμία τύχη, αν δεν είχε και έχει, τη δική σας συμβολή και συμμετοχή. Όσοι διαθέτετε σκάφος, επιλέξτε το πλήρωμά σας και εμείς το θέμα που θα παρουσιάσετε…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


Δημιουργήστε την Ομάδας σας, βάλτε τις μάσκες, την αποκριάτικη στολή σας, φέρτε το ΣΚΑΦΟΣ ΣΑΣ κι ελάτε να ανεβάσουμε για άλλη μια φορά τη Χαλκίδα, στην κορυφή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Οι συμμετοχές αφορούν:
• Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου 24/2 (Χορευτικές Ομάδες)
• Καρναβαλική Παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων 9/3 (Σύλλογοι, Σχολές, Σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες πολιτών κλπ)
• Καρναβάλια του Κόσμου στον Ευβοϊκό 9/9 *(όσοι διαθέτουν σκάφος)
• Το Θαλασσινό Καρναβάλι 10/4 *(όσοι διαθέτουν σκάφος)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου του ΔΟΑΠΠΕΧ για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και με Fax: 22210 61072, με e-mail:

dchalkis@otenet.gr ή στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, στη σελίδα www.thalassinokarnavali.gr Η σελίδα για ηλεκτρονική υποβολή συμμετοχών, θα λειτουργεί από αύριο Παρασκευή 8/2)

Για περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 2221351171 – 22210 61071 (ώρες γραφείου).

Επισήμανση: Είναι σημαντικό για την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, να λάβουμε τις συμμετοχές σας το συντομότερο δυνατό..

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και της τελετής λήξης του θαλασσινού καρναβαλιού, θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου.

#thalassino_karnavali #sea_carnival #chalkida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab