, ,

Έμεινε Μαρκόπουλος.. όπως λέγαμε το «έμεινε Παυλόπουλος».


Αυτό που του έκανε φέτος το κόμμα του.. δεν χωνεύεται με τίποτα. Ο πρώην βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος είχε εδώ και μήνες ξεκινήσει να δίνει αγώνα για τη ΝΔ.. εντούτοις παρά τη δυναμική του παρουσία.. παρά την ετοιμότητα που επέδειξε και παρά τα χρήματα που ξόδεψε σ’ αυτόν τον αγώνα.. το κόμμα του γύρισε την πλάτη. Τι αξία είχαν άραγε οι κορόνες του πρώην βουλευτή υπέρ της Έλενας Βάκα και υπέρ της ενότητας του κόμματος.. όταν το κόμμα τελικά τον άδειασε;

Έτσι λοιπόν μπορούμε από σήμερα στην Εύβοια να αφήσουμε την έκφραση «έμεινε Παυλόπουλος» που ξεκινήσαμε να τη χρησιμοποιούμε όταν ο ΠαΔ κος Προκόπης Παυλόπουλος έμεινε αποσβολωμένος να κοιτά τον Κασιδιάρη της ΧΑ να ασκεί σωματική βία στην Λιάνα Κανέλη του ΚΚΕ.. ζωντανά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Από εδώ και πέρα.. θα λέμε «έμεινε Μαρκόπουλος».. καθώς αν ήμασταν από μια γωνιά όταν ο Κώστας Μαρκόπουλος μάθαινε τα μαντάτα.. κάπως έτσι θα τον βλέπαμε.

Το αν έκανε καλά ή όχι το κόμμα.. μένει να το δούμε. Είναι άλλωστε δικαίωμα του προέδρου να αποφασίσει για τα ονόματα του ψηφοδελτίου.. Το φετινό ψηφοδέλτιο της ΝΔ.. παρά την απομάκρυνση του Κώστα Μαρκόπουλου.. παραμένει πολύ δυναμικό.. παραμένει ψηφοδέλτιο νίκης. Ας θέσουμε εμείς στα Μασάλια κάποια πρώτα στοιχεία εις γνώση σας.. στοιχεία που εντοπίσαμε λόγω της πολιτικής αισθητικής μας.

Σίμος Κεδίκογλου. Θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κάποιος ως το φαβορί.. ωστόσο η διαφαινόμενη στήριξή του στον Χρήστο Παγώνη για τις δημοτικές εκλογές.. ίσως αποδειχτεί δυνατό εμπόδιο για την θέση στην επόμενη βουλή.

Θανάσης Ζεμπίλης. Κάποιος ήδη είχε σφυρίξει στου πρώην δημάρχου (δις) Χαλκιδέων ότι θα είναι σίγουρα στα ψηφοδέλτια. Ο δυναμικός πολιτικός έχει ξεκινήσει καιρό πριν τον αγώνα και έχει και στο πλευρό του μια δυνατή ομάδα.. ανάμεσά τους και ο φίλος μας Γιάννη Μπιλάλης.. ένας δυναμικός νέος.

Δημήτρης Αργύρης. Το πουλέν των μεγάλων πολιτικών πραγμάτων.. που φήμες λένε ότι αποτελεί πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.. και αυτό έχει την αξία του.

Άννα Παππά. Η δυναμική αρχιτέκτονας που εδώ και πολύ καιρό έλαβε το μήνυμα από την Πειραιώς και έχει ξεκινήσει δυναμικά τον αγώνα της σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του νομού.

Ιωάννης Μανώλης. Από τους νέους που εμπιστεύεται ο πρόεδρος της ΝΔ.. μιας και αποτελεί πρότυπο της πολιτικής φιλοσοφίας του. Έχει κι αυτός ήδη ξεκινήσει τον αγώνα του μιας και οι φήμες για το όνομά του εμφανίστηκαν πολύ καιρό πριν.

Ευαγγελία Μιμίκου. Ξεκίνησε από το Ποτάμι όπου κέρδισε την εμπιστοσύνη πολλών πολιτών. Πλέον, βρισκόμενη σε κόμμα εξουσίας, οι δρόμοι της θα είναι πιο ανοιχτοί, και θα έχει δίκιο να είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα.

Καραμπατσώλη Κωνσταντίνα. Η δικηγόρος που τόλμησε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Κηφισιάς.. έχει τις γνωριμίες να καλύψει το κενό της αποχής της από τα πράγματα του νομού.. μιας κι εργάζεται στην Αθήνα. Οι γνωριμίες τα και η εμπειρία σε μάχη κορυφής.. μπορεί να τη βοηθήσουν.

Πνευματικός Σπυρίδων. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.. επιλογή που δεν πήρε πίσω παρά τις πιέσεις. Επιλέχτηκε από πολλούς ενδιαφερόμενους.. και δεν πιστεύουμε ότι αυτό έγινε τυχαία.

Στο δια ταύτα.. το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι δυναμικό και θα επιβιώσει και με την απουσία του Κώστα Μαρκόπουλου. Ο πρώην βουλευτής άραγε με ποιον τρόπο θα επιβιώσει πολιτικά; Μήπως ο Βελόπουλος του έχει ρίξει ήδη το σωσίβιο;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights @ Journal 2014 - Designed By blogger - SEO Plugin by MyBloggerLab